HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


«Έτοιμα τα κουστούμια και οι βέρες»: Ποιο είναι πρώτο ζευγάρι ομόφυλων που θα παντρευτεί στη Νέα Σμύρνη


Χθες, Πέμπτη 15/02 ψηφίστηκε στη Βουλή με ονομαστική ψηφοφορία το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, μία ημέρα ορόσημο για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα αλλά και γενικά για να ανθρώπινα δικαιώματα. Το νομοσχέδιο πέρασε με 176 «ναι», 76 «όχι» και 2 παρών ενώ συνολικά ψήφισαν 254 βουλευτές.

Λίγες ώρες μετά δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Τα Νέα» η πρώτη αγγελία για γάμο ομόφυλου ζευγαριού. Το πρώτο ζευγάρι που θα παντευτεί είναι ο Δημήτρης Ελευσινιώτης και του Σταύρος Γαβριλιάδης.

Μιλώντας στο Bloomberg, προ ημερών ο Σταύρος είχε αναφέρει πως «ίσως είμαστε οι πρώτοι που θα παντρευτούμε», ενώ είχε δηλώσει ήδη έτοιμος για αυτό το βήμα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου «τα κουστούμια και οι βέρες μας είναι ήδη έτοιμα».

Ο Γαβριλιάδης συνέχισε αναφέροντας ότι αυτός ο νόμος λύνει πολλά προβλήματα της οικογένειας του, ενώ μετά τον γάμο, θα υιοθετήσει επίσημα τα δίδυμα παιδιά του συντρόφου του Δημήτρη Ελευσινιώτη.

Η αγγελία του γάμου τους:

proti-aggelia-gamou_42989.jpg

Σήμερα το πρωί μίλησε στην ΕΡΤ, ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης που θα τελέσει τον γάμο.

«Εγώ είμαι αυτός που θα τελέσει το γάμο. Ήταν το πρώτο ζευγάρι που εξέφρασε το ενδιαφέρον του, αλλά νομίζω τώρα που πλέον έχει νομοθετηθεί, σιγά – σιγά, όλοι οι άνθρωποι που έχουν σκοπό να τελέσουν το γάμο τους θα δείξουν και αυτοί το ανάλογο ενδιαφέρον», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος.

«Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μια επικοινωνία με τους με τους κυρίους. Μετά τους εξηγήσαμε τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και τις μέρες που πρέπει να περάσουν για να εκδοθεί η άδεια».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια