HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Στους δρόμους φοιτητές και καθηγητές για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια - Στάση εργασίας στα σχολεία


Στους δρόμους για ακόμα μία μέρα θα βρεθούν οι φοιτητές σήμερα καλώντας σε συλλαλητήριο ενάντια στην ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων.

Στο πλευρό τους και η ΠΟΣΔΕΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού) η οποία στηρίζει τις κινητοποιήσεις τους και καλεί σε απεργία. Οι φοιτητές καλούν σε συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι. Στο συλλαλητήριο μετέχουν πάνω από 150 φοιτητικοί σύλλογοι.

«Το 16ο Συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ υποστηρίζει σθεναρά την ακαδημαϊκή ελευθερία και το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ, τα οποία ευθέως υπονομεύονται από τις εισαγγελικές διώξεις και τις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας», σημειώνει η ΠΟΣΔΕΠ στην ανακοίνωσή της.

Με κοινή ανακοίνωση, οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν συνταχθεί κατά του νομοσχεδίου για την Ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Μαζί τους, μαθητές, εργαζόμενοι και διδάσκοντες στα πανεπιστήμια, εκπαιδευτικοί και εργατικά σωματεία, που θα βρεθούν και αυτοί στους δρόμους της Αθήνας.

Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΔΕΠ

«Το 16ο Συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ υποστηρίζει σθεναρά την ακαδημαϊκή ελευθερία και το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ, τα οποία ευθέως υπονομεύονται από τις εισαγγελικές διώξεις και τις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας. Η εκπαιδευτική διαδικασία και η διεξαγωγή εξετάσεων αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των λειτουργών της Ανώτατης Δημόσιας Εκπαίδευσης οι οποίοι οφείλουν να προασπίσουν την αξιοπιστία και την ακεραιότητά τους.

Ταυτόχρονα υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των φοιτητικών συλλόγων να αγωνίζονται δημοκρατικά για τη διασφάλιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου και του μέλλοντός τους.

Η ΠΟΣΔΕΠ προκηρύσσει 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου ενώ για όσα Τμήματα και συναδέλφους βρίσκονται υπό πίεση λόγω «υποχρέωσης» εφαρμογής εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής εξεταστικής, στηρίζει την ανυπακοή τους εφόσον κρίνουν ότι διακυβεύεται το αδιάβλητο της εξέτασης, και παράλληλα προκηρύσσει επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας για όλη την εβδομάδα από αύριο Δευτέρα έως την Παρασκευή».

Οι Σύλλογοι μελών ΔΕΠ

  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ
  • ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΉΤΗΣ
  • ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΚΠΑ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΚΠΑ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΔΕΠ) ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΕΛΜΕΠΑ)
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Στάση εργασίας στα σχολεία

Οι εκπαιδευτικοί θα κάνουν και στάση εργασίας στα σχολεία προκειμένου να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) αποφάσισε να προβεί σε στάση εργασίας για να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί στο συλλαλητήριο. Η στάση εργασίας θα ξεκινήσει στις 11 μέχρι τη λήξη της βάρδιας, οπότε στα σχολεία θα τροποποιηθεί το πρόγραμμα ανάλογα με πόσους εκπαιδευτικούς θα συμμετέχουν.

Στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ

Πανελλαδική στάση εργασίας κήρυξε και η ΑΔΕΔΥ, καλώντας τους δημοσίους υπαλλήλους να συμμετέχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και να συμπορευτούν με τους Φοιτητικούς Συλλόγους.

Σε σχετική της ανακοίνωση, η ομοσπονδία αναφέρει πως η στάση εργασίας θα διαρκέσει μέχρι τη λήξη του ωραρίου «προκειμένου να εκφραστεί η στήριξη των δημοσίων υπαλλήλων με τη συμμετοχή τους στο Πανελλαδικό Φοιτητικό Συλλαλητήριο στις κινητοποιήσεις όλων Φοιτητικών Συλλόγων και όλων των φορέων της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας, των μαθητών, των εργατικών σωματείων και όλης της κοινωνίας για να μην περάσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια».

«Στηρίζουμε τα αιτήματα των Φοιτητικών Συλλόγων, γιατί η Παιδεία είναι υπόθεση όλων» συμπληρώνεται.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια