HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Eurovision 2024: Πρόβλημα με τη συμμετοχή της Φινλανδίας - Τι ενδέχεται να αλλάξει


Η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU) απαγορεύει αυστηρά τη διαφήμιση στις εμφανίσεις και της Eurovision 2024, που θα φιλοξενηθεί τον Μάιο στη Σουηδία. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα για τον Windows95man, ο οποίος εξελέγη ως εκπρόσωπος της Φινλανδίας στον διαγωνισμό τραγουδιού μέσω του εθνικού τελικού, του λεγόμενου UMK 2024, που έγινε το Σάββατο (10/02), με το κομμάτι «No Rules».

Το όνομα του Windows95man (Teemu Keisteri) προέρχεται από το θρυλικό λειτουργικό σύστημα της Microsoft, σύμφωνα με τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Φινλανδίας (YLE). Στη σκηνή και στα μουσικά βίντεο, ο καλλιτέχνης εμφανίζεται με μικροσκοπικά τζιν σορτσάκια και μπλουζάκι και καπέλο με το λογότυπο των Windows 95.

Ο επικεφαλής παραγωγός του UMK 2024, Anssi Autio, επισημαίνει ότι τα ρούχα του Teemu Keisteri δεν έχουν το λογότυπο των Windows, αλλά συγκεκριμένα το - πάνω από 28 ετών - λογότυπο των Windows 95. Η τεχνική υποστήριξη για το εν λόγω λειτουργικό σύστημα διεκόπη το 2001. Μάλιστα, ο Anssi Autio επισημαίνει το εξής: «Τα Windows 95 δεν αποτελούν προστατευόμενο εμπορικό σήμα εδώ και πολύ καιρό».

Το αίτημα της EBU στη Φινλανδία για τη Eurovision 2024

Η ομάδα του UMK 2024 γνώριζε από την αρχή τον κίνδυνο να απαγορεύσει η EBU την εμφάνιση του Windows95man. Το θέμα έχει διευκρινιστεί με τους δικηγόρους και σύμφωνα με τον Anssi Autio, έχουν «καλά εναλλακτικά σχέδια»

Πάντως, το πρωί της Δευτέρας (12/02), ο Teemu Keisteri δήλωσε ότι είναι έτοιμος για αλλαγές. Ακόμα, ο ίδιος επεσήμανε ότι ο επίσημος λογαριασμός της Eurovision στο Instagram είχε ήδη επαινέσει τη νίκη του Windows95man. Ίσως είναι ένα μικρό μήνυμα ότι το όνομα και η εμφάνιση θα μπορούσαν να περάσουν.

Από την πλευρά του, ο Anssi Autio δήλωσε ότι - κατόπιν αιτήματος της EBU - όλοι οι διαγωνιζόμενοι του UMK 2024, συμπεριλαμβανομένων των στίχων των τραγουδιών, εστάλησαν στην EBU πριν από περίπου έναν μήνα. «Δεν προέκυψε κάτι που θα απαιτούσε να αρχίσουμε να κάνουμε αλλαγές», είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Επισημαίνεται ότι, επικεφαλής παραγωγός του UMK 2024, το σχέδιο για την εμφάνιση της Φινλανδίας στη Eurovision 2024 πρέπει να σταλεί στην EBU σε περίπου ένα μήνα. Μέχρι τότε, η ομάδα του YLE πρέπει να γνωρίζει αν είναι επιθυμητές αλλαγές στην ονομασία του καλλιτέχνη.

Για την ιστορία, η Φινλανδία διαγωνίζεται στο δεύτερο μισό του α' ημιτελικού της Eurovision 2024, ο οποίος θα γίνει την Τρίτη (07/05) στο Μάλμε της Σουηδίας και στον οποίο δεν διαγωνίζεται η Ελλάδα με τη Μαρίνα Σάττι, έπειτα από τη σχετική κλήρωση κατανομής που έγινε στα τέλη Ιανουαρίου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια