HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Στον εισαγγελέα ο 19χρονος που τραυμάτισε μαθητή και καθηγητή στο 41ο σχολείο Αθηνών


Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 19χρονος που εισέβαλε στο 41ο σχολείο της Κυψέλης με μαχαίρια και σφυρί και τραυμάτισε έναν μαθητή και έναν καθηγητή.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Τρίτης (26/3) όταν ο 19χρονος Γεωργιανός χτύπησε με σφυρί στο κεφάλι έναν μαθητή με καταγωγή από τη Νιγηρία για διαφορες που είχε - όπως είπε - με τον αδερφό του.

Ο καθηγητής και διευθυντής του σχολείου στην προσπάθειά του να επέμβει τραυματιστηκε με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα.

Οι δύο τραυματίες -ο μαθητής με τραύματα από σφυρί και ο διευθυντής με μαχαίρι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τον δράστη να συλλαμβάνεται.

Οι θεράποντες γιατροί που τους παρακολουθούν κάνουν λόγο για ένα τραύμα στην αριστερή πλαγιά στην κοιλιακή χώρα, στο ύψος των νεφρών για τον καθηγητη. Ο 60χρονος έχει κάνει ράμματα και η κατάστασή του είναι σταθερή. Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται κι ο μαθητής από τη Νιγηρία, ο οποίος φέρει τραύμα στο κεφάλι.

Ο δράστης, με καταγωγή από τη Γεωργία, θέλησε να τιμωρήσει τον Νιγηριανό μαθητή, επειδή είχε διαπληκτιστεί πριν από λίγες ημέρες, με τον μικρότερο αδελφό του που φοιτά στο ίδιο σχολείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, θέλησε να εκδικηθεί και τον διευθυντή, για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το περιστατικό.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο 19χρονος επιτέθηκε και κατά αστυνομικών.

Σε βάρος του 19χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Τόσο ο διευθυντής του σχολείου όσο και ο μαθητής νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Μαρτυρίες

Μαθητές που ήταν εκείνη την ώρα μπροστά στο περιστατικό, συγκλονίζουν με τις περιγραφές τους, καθώς κάποιοι υποστηρίζουν πως ο 19χρονος απειλούσε να σκοτώσει και την οικογένεια του μαθητή.

«Είδαμε ότι ο συμμαθητής μας ήταν στο πάτωμα λιπόθυμος και γεμάτος αίματα. Υπήρχαν αίματα παντού, ακόμα και στον τοίχο. Το σχολείο ήταν γεμάτο παιδιά, αλλά κανένας δεν τον πλησίασε για να τον βοηθήσει. Μόνο φώναζαν για να συνεχιστεί το ξύλο», τόνισε χαρακτηριστικά μία μαθήτρια. Σημειώνεται πως η επίθεση έγινε μετά την προσευχή στον προαύλιο χώρο του σχολείου, όταν όλοι ανέβαιναν για να πάνε στις αίθουσές τους.

«Είδαμε το παιδί να χτυπάει τον Νιγηριανό και το παιδί προσπάθησε να του ρίξει μπουνιά για να αμυνθεί. Μετά είδαμε να χτυπάει το παιδί με σφυρί στο κεφάλι και έχασε το παιδί τις αισθήσεις του και είχε παντού αίματα», τονίζουν άλλοι, σημειώνοντας πως τις τελευταίες ημέρες οι σχέσεις τους ήταν τεταμένες. «Την προηγούμενη Πέμπτη ο δράστης ήθελε να ξεμοναχιάσει το παιδί, το είχε βρει έξω από το σχολείο και το θέμα είναι ότι είχαν έρθει οι γονείς του για να το προστατεύσουν. Πριν από λίγο καιρό είχαν πλακωθεί. Οι γονείς του είχαν πει στα παιδιά και σε εμένα ότι ο δράστης ήθελε να σκοτώσει το παιδί και την οικογένειά του ενώ δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος», συμπληρώνουν.

Μέχρι στιγμής ωστόσο κανείς δεν ξέρει τον πραγματικό λόγο της διαφοράς τους. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, πως ο διευθυντής του σχολείου, απευθύνθηκε αρκετές φορές στις Αρχές στο παρελθόν για περιστατικά βίας στο σχολείο. Όπως σημειώνει η σύζυγός του, «είναι ένα σχολείο που γενικά αντιμετωπίζει προβλήματα και με εξωσχολικούς, με ναρκωτικά. Κάθε μέρα κάτι γινόταν. Έχει πάει πάρα πολλές φορές στο τμήμα, πολλές φορές τον έχουν απειλήσει».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια