HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τετάρτη 20 Μαρτίου το BLACK PEARL και ο συγγραφέας Θεοχάρης Μπικηρόπουλος στο βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία


«Η τύχη ή οι επιλογές μας, διαμορφώνουν αυτό που γινόμαστε;»

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μάτι», το 15ο βιβλίο του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου, με τίτλο BLACK PEARL. Πρόκειται για ένα μυστηριώδες και συναρπαστικό μυθιστόρημα 615 σελίδων, αριστοτεχνικά γραμμένο, με «κινηματογραφικές» περιγραφές και εικόνες, αγωνία, μυστήριο, ερωτισμό, έντονο χιούμορ.


To «BLACK PEARL» διαπραγματεύεται στον κεντρικό πυρήνα του όλα όσα επηρεάζουν τη ζωή μας. Η ΤΥΧΗ ή οι ΕΠΙΛΟΓΕΣ διαμορφώνουν αυτό που γινόμαστε;


Μυστήριο, αγωνία, χλιδή, πολυτέλεια, φτώχεια και απελπισία, το κοντράστ των αντιθέσεων, ναρκωτικά, πόρνες, σεξ, trafficking,  ευδαιμονισμός, λαθρεμπόριο, διαφθορά, οι αδίστακτοι άνθρωποι της νύχτας, οι νεκροί, οι ένοχοι, οι καραντίνες της πανδημίας του κορωνοιού, ο φόβος, η εκκλησία και η πίστη, τα όρια και οι κόκκινες γραμμές μπροστά στα ΝΑΙ και στα ΟΧΙ, οι αποφάσεις και οι συνέπειές τους, η αλληλεγγύη, η αγάπη, η ισορροπία ανάμεσα στον έρωτα και τον θάνατο, η οικογένεια, τα παιδιά, οι ανάγκες, η καθημερινότητα, ο σαρκασμός και το έντονο χιούμορ, όλα αυτά κι άλλα κρυμμένα μυστικά μαζί, συνθέτουν το μυθιστόρημα μιας αληθινής ζωής και μπαίνουν στη ζυγαριά ως αντίβαρο στην τύχη.


Όταν κάνεις σχέδια όμως, η τύχη έχει τα δικά της...


Μέσα από μια κεντρική ιστορία δεκάδες άλλες εμβόλιμες ιστορίες που εκτυλίσσονται,   αναδεικνύουν άμεσα ή έμμεσα το αληθινό μυθιστρόημα της ζωής. Όλα συμβαίνουν μετά την πρώτη καραντίνα της πανδημίας του κορονοιού μέσα σε ένα μόνο μήνα, τον Αύγουστο του 2020. Το "Black Pearl" σας ταξιδεύει σε μια εντυπωσιακή σύγχρονη περιπέτεια.


Το ενεχυροδανειστήριο της ζωής μας, απαιτεί συχνά, όχι την εργασία μας, την τιμιότητά μας ή την ειλικρίνειά μας, αλλά την απόκλιση από αυτό που ο Ρουσσώ αποκαλεί «ο άνθρωπος γεννήθηκε δίκαιος».


Αυτή τη δικαιοσύνη, αυτή τη δομή της ανθρώπινης κατάστασης, αυτή των λαθραίων ερώτων, αυτή της υπεκφυγής, αυτή της υποταγής, αυτή της πρόκλησης, αυτή της εθελοτυφλίας και ακόμη αυτού, του μεγάλου ερωτηματικού του πυρήνα, του ποιος είναι ο «φονιάς του αδερφού μου», ανασυντάσσει και ερευνά ο συγγραφέας με ένα τεράστιο ερωτηματικό στο τέλος, που εκτινάσσει αυτούς που ανατίναξαν την καθημερινότητά μας.


Ένα ατμοσφαιρικό βιβλίο, μία εθιστική περιπέτεια του σήμερα, όπου η αγωνία και οι συγκινήσεις, με τις υψηλές τεχνικές, τις συναρπαστικές περιγραφές, τη γρήγορη ροή και τη «δημοσιογραφική» γραφή του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου, σε ταξιδεύουν απνευστί ως την τελευταία σελίδα με αμείωτο ενδιαφέρον και πολλές ανατροπές.


Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα, στις 615 σελίδες του οποίου, μέσα από τη μυθοπλασία, καθρεπτίζεται η πραγματική ζωή και οι ανθρώπινες αξίες του σήμερα.


 Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Tετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 7.00 μμ στο βιβλιοπωλείο ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ( Λεωφόρος Νίκης 3, Παραλία, Θεσσαλονίκη 231 022 6190)


Για το βιβλίο θα μιλήσουν


ΕΙΡΗΝΗ ΜΗΤΟΥΔΗ, αρχιτέκτων, διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων, εικαστικός. 

ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΖΑΡΟΥ, δημοσιογράφος, ποιητής, συγγραφέας. 

Την εκδήλωση χαιρετίζει ο δικηγόρος ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων Θεσσαλονίκης.

Η ποιήτρια και θεατρολόγος, ΡΕΝΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, θα διαβάσει επιλεγμένα αποσπάσματα από το μυθιστόρημα. Ο  συγγραφέας θα μιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου.

Είσοδος ελεύθερη 


Το who is who του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου


O Θεοχάρης Μπικηρόπουλος γεννήθηκε στο Villigen(Stuttgart) της Γερμανίας. Ξεκίνησε να αρθρογραφεί από 16 χρονών στον τύπο της Κατερίνης  με σημαντικές δημοσιογραφικές επιτυχίες και παρεμβάσεις στην κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική ζωή της Πιερίας.

Ιδρυτής και συνεκδότης της  εφημερίδας ΕΠΙΛΟΓΕΣ της ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, των περιοδικών WEEK, MUST και στη συνέχεια του «MUST- 4 Εποχές» τη δεκαετία του ΄90 ως το 2005 .

Διετέλεσε διευθυντής ειδήσεων σε τοπικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, τηλεπαρουσιαστής ειδήσεων και εκπομπών. Συνεργάστηκε με όλες τις τοπικές εφημερίδες, υπήρξε ανταποκριτής Αθηναϊκών ΜΜΕ,  κειμενογράφος διαφημίσεων και λογογράφος. 

Εργάσθηκε ως υπεύθυνος Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, σε Νομάρχες και Πολιτικά Γραφεία.

Υπήρξε υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού και επικοινωνιακής υποστήριξης σε υποψήφιους που εκλέχθηκαν,  συμμετείχε και συμμετέχει σε ομάδες επικοινωνίας και πολιτικού σχεδιασμού.

Ενεργό μέλος πολλών Συλλόγων με πολυποίκιλη δράση.

Μέλος της «Ελληνικής Εταιρίας Δημοσίων Σχέσεων».

Διετέλεσε «Συντονιστής» της Ομάδας Επικοινωνίας και ΜΜΕ του «Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής», τη διετία 2006 και 2007.

Από το 2004 ως τον Ιανουάριο του 2008, διετέλεσε, Υπεύθυνος  Τύπου και Διευθυντής Πολιτικού Γραφείου, στο Υπουργείο Υγείας, στην Αθήνα.

Κάτοχος του   Μεταπτυχιακού τίτλου M.Sc  «Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας»  της  Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας 2008-2010 (Ε.Σ.Δ.Υ.  μέλος των: WHO, ASPHER, EAPHSS, EHMA, FICOSSER).

Μελέτες και εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε πρακτικά συνεδρίων.

To 2007 παρακολούθησε το ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ της ΣΤΟΑΣ ΒΙΒΛΙΟΥ.

Τιμήθηκε  από το Δήμο Κατερίνης στις 22-7-2006 «για την προσφορά με το  έργο του στη πνευματική ζωή της Κατερίνης και στα Ελληνικά Γράμματα».

Ιδρυτικό μέλος και τ. Αντιπρόεδρος  της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ.

Μέλος της Ένωσης Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας.

Μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Ολύμπου 2016.

Μέλος της κριτικής επιτροπής του 3ου  Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης  2017, του ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΤΕΧΝΗΣ

Συμμετείχε στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίηση Πάτρας, 1-4 Σεπτεμβρίου 2022, μεταξύ 65 Ελλήνων και ξένων ποιητών.

Μέλος της «Πρωτοβουλίας Πολιτών για τον Πολιτισμό στην Πιερία».

Μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Ολύμπου 2024.

Ζει και εργάζεται στην Κατερίνη ως εκπαιδευτικός στη Σ.Α.Ε.Κ. του Υπουργείου Υγείας στην Κατερίνη.


ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ

Τα  βιβλία του και οι συμμετοχές σε συλλογικές εκδόσεις :

 • «Κάτι στιγμές» (1992), Eκδόσεις ΠΕΡΙ

 • «Ο κήπος με τα ρόμπολα» (2003).

 • Εικονογράφησε μέρος του βιβλίου  «Η  Ελλάδα με χρώμα ,ήχο, εικόνα και λόγο» (2002) των εκδόσεων «Εκδοτική Όλυμπος -Γ. Ράπτης»).

 • «Η εξ-ΟΥΣΙΑ της Επικοινωνίας –Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων» (Eκδόσεις Παπαζήση, Πρόλογος του Άρη Σπηλιωτόπουλου)

 • Η Βαλίτσα, Eκδόσεις Σαββίδη 2008 (μετάφραση  στα Αγγλικά, Κρυσταλλία Παπαδοπούλου,   One-act play : “The suitcase”).

 • Εγώ; Εσύ… Θέατρο, 2011.

 • «Αλκυονίδες Νύχτες»,  Τα  Ερωτικά - ανθολογία περιόδου 2004-2011

 • «Οδυσσέα, μη γυρίσεις στην Ιθάκη». Τα  Ερωτικά - ανθολογία περιόδου 2004-2011. 2011.

 • «Οι έρωτες της Ενδορφίνης», Ποιητική ενότητα στην  ελληνοιταλική δίγλωσση έκδοση Tra ludiche evoluzioni interior si cerca l’amore /Ανάμεσα σε εσωτερικά παιχνίδια εξέλιξης αναζητάται η αγάπη/Θεοχάρης Μπικηρόπουλοσς, Ornella Cappuccini, Giovanni Campisi.  [Μετάφραση στην Ιταλική γλώσσα των ποιημάτων του Θεoχάρη Μπικηρόπουλου: Χαϊδεμενοπούλου Γεωργία. [ΠΟΙΗΣΗ-Δίγλωσση Ιταλοελληνική έκδοση, εκδόσεις Edizioni Universum, Italia  2014.

 • Κρίσεις επιΚρίσεων (Ήταν λέει... στο σπίτι του πρωθυπουργού. Γιατί δε μιλάς; Υπό Σκιήι). Εκδόσεις Όστρια , 2015

 • ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΠΟΙΗΣΕΩΣ- Συλλογικό έργο. Εκδόσεις Όστρια, 2016.

 • Αλκοόλ –Αλκοολισμός. Χρήση και κατάχρηση. Έρευνα για τις στάσεις και αντιλήψεις νέων 18-30 ετών στη Μακεδονία. Εκδόσεις Όστρια, 2016.

 • Ορφέας και Λειβηθρίδες (Χαικού) Εκδόσεις Όστρια, 2017.

 • Ποιητική Ακαδημία Ελλάδας, Συλλεκτική έκδοση, συλλογικός τόμος,  επιμέλεια Δ. Ιατρόπουλος, Εκδόσεις της Νέας Διάστασης, 2018. 

 • Χωροχρόνος, Παναγιώτης Φτάρας, συμμετοχή στο «φωτογραφικό λεύκωμα και λογοτεχνία», 2018, εκδόσεις Όστρια.

 • Ο Κένταυρος που αγαπούσε τη Γοργόνα, μυθιστόρημα,656 σελ.,  2018, εκδόσεις Όστρια.

 • ΚΕΦΑΛΟΣ-λογοτεχνικό ημερολόγιο 2021. (Συλλογικό έργο Δεκέμβριος 2020).

 • Galaxy, Εκδόσεις Edizioni Universum, Italia 2021 (συλλογικός τόμος στην Αγγλική γλώσσα)

 • Είδωλα στον καθρέπτη, θέατρο. (Πλήρης ημερών, Η εξομολόγηση της πεταλούδαςΣοκολάτα υγείας.) Εκδόσεις Οξύνοια, 2021.

 • EMERGENZA CLIMATICA, κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το κλίμα, Ιταλία, Edizioni  Universum (συλλογικός τόμος σε 5 γλώσσες) 2022.

 • Δύπνοος έκφραση, ποίηση και κολάζ, Θεοχάρης Μπικηρόπουλος –Ειρήνη Μητούδη, εκδόσεις ΜΑΤΙ 2022.

 • POETAE MUNDI, πολύγλωσση  συλλογική ποιητική ανθολογία στην Ιταλία, εκδόσεις Edizioni  Universum,2023 (συμμετέχει με 9 ποιήματα).

 • PAX TOTO ORBE TERRARUM πολύγλωσση συλλογική ποιητική ανθολογία στην Ιταλία, εκδόσεις Edizioni  Universum, 2023. 

 • «BLACK  PEARL», Μυθιστόρημα, εκδόσεις ΜΑΤΙ Δεκέμβριος 2023. 


Η ζωγραφική και το σκίτσο είναι επίσης αγαπημένοι του τρόποι έκφρασης. Συμμετείχε  στα «Αικατερίνεια 2008» (1-11-2008) με έκθεση σκίτσων περιόδου 1981-2008. 

Ποιήματά του έχουν μελοποιηθεί από τον μουσικοσυνθέτη Μπάμπη Ναβροζίδη. 

Κείμενά του συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο «Λογοτεχνικές εκδόσεις, μαρτυρίες και αφηγήσεις στην Πιερία 1918-2010» Αντώνης Κάλφας, Κατερίνη 2011,του Πολιτιστικού  Οργανισμού Δήμου Κατερίνης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια