HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τέμπη: Ελεύθερος και τρίτος κατηγορούμενος για την σύμβαση «717» με εγγύηση 700.000 ευρώ


Με εγγύηση ύψους 700.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερος άλλος ένας κατηγορούμενος σχετικά με την υπόθεση της καθυστέρησης και της μη έγκαιρης αναβάθμισης της λεγόμενης «σύμβασης» 717, σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών.

Η απολογία του κατηγορουμένου έλαβε χώρα σήμερα, Τρίτη (26/3), ενώπιον της Ευρωπαίας εισαγγελέα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Υπενθυμίζεται ότι είναι ο τρίτος κατηγορούμενος που αφήνεται ελεύθερος, ενώ πριν από λίγες ημέρες, ελεύθερος υπό όρους είχε αφεθεί και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ.

Συγκεκριμένα στις 22 του μήνα και μετά από συνεδρίαση και απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας, -για την τραγωδία των Τεμπών- η προσωρινή κράτηση του Προϊσταμένου του Τμήματος Επιθεώρησης Λάρισας της Υπηρεσίας Υποστήριξης Κυκλοφορίας (σιδηροδρόμων) Κεντρικής και Νοτίου Ελλάδος αντικαθίσταται με κατ’ οίκον περιορισμό, υπό τον έλεγχο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών του τόπου κατοικίας του.

Η απόφαση τίθεται σε ισχύ μετά την καταβολή εγγυοδοσίας ύψους 20.000 ευρώ, ενώ ισχύει και περιοριστικός όρος που απαγορεύει την έξοδο από τη χώρα.

Τονίζεται ότι ο εν λόγω επιθεωρητής είχε κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή πριν από σχεδόν ένα χρόνο, συγκεκριμένα στις 31 Μαρτίου.

Η δίωξή του είναι σε βαθμό κακουργήματος και σχετίζεται με την τοποθέτησή του ως σταθμάρχη στη βραδινή βάρδια της 28ης Φεβρουαρίου, παρότι γνώριζε ότι ο εν λόγω υπάλληλος δεν πληρούσε τα απαραίτητα κριτήρια για να ανταπεξέλθει σε αυτό το πόστο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια