HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΗΠΑ: Ανησυχία για την ολική έκλειψη Ηλίου στις 8 Απριλίου


Μια ολική έκλειψη Ηλίου θα γίνει ορατή από τη Βόρεια Αμερική στις 8 Απριλίου. Η έκλειψη αυτή αναμένεται να είναι θεαματική, καθώς συμπίπτει με το ηλιακό μέγιστο.

Αναλυτικά, η NASA επισημαίνει το εξής: «Το 2017, ο Ήλιος πλησίαζε στο ηλιακό ελάχιστο. Οι θεατές της ολικής έκλειψης μπορούσαν να δουν το εντυπωσιακό στέμμα που έκοβε την ανάσα, αλλά επειδή ο Ήλιος ήταν ήσυχος, τα ρεύματα που έρεαν στην ηλιακή ατμόσφαιρα, περιορίζονταν μόνο στις ισημερινές περιοχές του άστρου. Κατά τη διάρκεια της έκλειψης του 2024, ο Ήλιος θα βρίσκεται στο ηλιακό μέγιστο ή κοντά σε αυτό, όταν το μαγνητικό πεδίο μοιάζει περισσότερο με μια μπερδεμένη μπάλα μαλλιών. Τα ρεύματα θα είναι πιθανότατα ορατά σε όλο το στέμμα. Επιπλέον, οι θεατές θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να δουν προεξοχές, οι οποίες εμφανίζονται ως φωτεινοί στροβιλισμοί ή βρόχοι που προέρχονται από τον Ήλιο».

Η έκλειψη θα είναι ορατή από το Μεξικό έως τον Καναδά. Μάλιστα, η περιοχή όπου οι άνθρωποι θα δουν την ολική έκλειψη Ηλίου είναι ευρύτερη από ό,τι το 2017, καθώς η Σελήνη βρίσκεται πιο κοντά στη Γη, πράγμα που σημαίνει ότι περισσότεροι άνθρωποι θα δουν το στέμμα του Ήλιου.

Προειδοποιήσεις για την επερχόμενη έκλειψη Ηλίου

Φυσικά, η έκλειψη δεν είναι επικίνδυνη για τους ανθρώπους στη Γη. Στην πραγματικότητα, το μόνο που κάνει η Σελήνη είναι να μας προστατεύει σαν μια γιγαντιαία ομπρέλα για λίγο από τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες UV. Γιατί, λοιπόν, υπήρξαν τόσες πολλές προειδοποιήσεις φέτος για την έκλειψη; Εκτός από το να ζητούν από τους ανθρώπους να προμηθευτούν καύσιμα, τρόφιμα και νερό, διάφοροι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι τα σχολεία θα πρέπει να κλείσουν και οι κάτοικοι θα πρέπει να έχουν προμήθειες και για τα κατοικίδια ζώα.

Με απλά λόγια, σύμφωνα με το IFL Science, αυτή η αναταραχή οφείλεται στην αναμενόμενη αύξηση των τουριστών που σχετίζεται με την έκλειψη Ηλίου, η οποία συσσωρεύει πίεση στις τοπικές συγκοινωνίες και στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, οι οποίες δεν είναι σχεδιασμένες για να αντιμετωπίσουν μια τόσο μεγάλη εισροή ανθρώπων.

Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας θα μπορούσαν, επίσης, να υπερφορτωθούν. Τα σχολεία σε ορισμένες κομητείες του Τέξας έχουν προειδοποιηθεί να κλείσουν προκειμένου να υπάρξει – όσο αυτό γίνεται – κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση.

Από την πλευρά του, ο Τζόναθαν Άπτσερτς, σύμβουλος μηχανικών μεταφορών, σε σχετικές δηλώσεις του στο Transportation Research News, ανέφερε: «Τα εκατομμύρια των ανθρώπων που προσήλθαν σε τοποθεσίες κατά μήκος της διαδρομής της έκλειψης, επιβάρυναν τα περιορισμένα μέσα μεταφοράς και η κυκλοφοριακή συμφόρηση ήταν έντονη σε πολλές τοποθεσίες».

Επίσης, αναφερόμενος στην ανάλογη έκλειψη Ηλίου που έγινε το 2017, ο ίδιος πρόσθεσε: «Σε ολόκληρη τη χώρα, οι διαπολιτειακές λεωφόροι κοντά στη διαδρομή της ολικής έκλειψης Ηλίου παρουσίασαν κυκλοφοριακή συμφόρηση λίγο μετά την έκλειψη, με μεγαλύτερους από τους κανονικούς χρόνους ταξιδιού στις διαπολιτειακές λεωφόρους. Για παράδειγμα, το ταξίδι από το Κάσπερ του Γουαϊόμινγκ στο Ντένβερ του Κολοράντο – κανονικά ένα ταξίδι 4 ωρών – διήρκεσε 10 ώρες ή και περισσότερο. Η κυκλοφοριακή συμφόρηση στις αγροτικές υπεραστικές οδούς διήρκεσε έως και 13 ώρες μετά την έκλειψη».Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια