HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Αυστηρή προθεσμία για εξηγήσεις από την Αρχή Προστασίας προς Κεραμέως και Ασημακοπούλου


Αυστηρή προθεσμία για εξηγήσεις δίνει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων σε δυο κατευθύνσεις: Τόσο προς την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου όσο και προς το υπουργείο Εσωτερικών για την υπόθεση της διαρροής emails απόδημων που έφτασαν στα χέρια της «γαλάζιας» ευρωβουλευτή ενόψει των ευρωεκλογών.

Ο πρόεδρος της Αρχής, Κωνσταντίνος Μενουδάκος, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται αποφασισμένος να «τρέξει» γρήγορα την σχετική έρευνα και σε κάθε περίπτωση να μην αφήσει να συρθεί για πολύ καιρό καθώς μένουν λιγότερες από 100 ημέρες μέχρι να στηθούν οι κάλπες των ευρωεκλογών.

Η Αρχή, φέρεται να έχει δεχτεί περισσότερες από 150 καταγγελίες για την υπόθεση αυτή, για την οποία τόσο το υπουργείο Εσωτερικών όσο και η ευρωβουλευτής της ΝΔ αποποιούνται τις ευθύνες τους, τηρώντας θολή στάση, αποφεύγοντας να δώσουν ευθείες απαντήσεις. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως η Αρχή έχει ζητήσει εντός ενός ολιγοήμερου διαστήματος, περίπου δέκα ημερών, το υπουργείο Εσωτερικών και η ευρωβουλευτής της ΝΔ να παράσχουν εξηγήσεις για αυτή την ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση.

Σημειώνεται μάλιστα πως η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, χθες, διέταξε προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα όπως αυτό της παραβίασης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και της παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου.

ΣΥΡΙΖΑ: Σοβαρό πολιτικό ζήτημα

Το έλλειμμα του Κράτους Δικαίου, της διασφάλισης του απορρήτου των επικοινωνιών και των προσωπικών δεδομένων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι το τρίπτυχο που ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει και θα κορυφώσει στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές. Θρυαλλίδα η τελευταία αποκάλυψη της διαρροής των emails των αποδήμων στο γραφείο της «γαλάζιας» ευρωβουλευτή Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου. Σε κάθε περίπτωση, το θέμα της διαρροής των στοιχείων των αποδήμων στα χέρια της Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου έχει προκαλέσει τις θυελλώδεις αντιδράσεις όχι μόνο της Κουμουνδούρου αλλά και όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης που μιλούν πλέον για ένα κράτος-λάφυρο.

Σε αυτή την κατεύθυνση η Κουμουνδούρου θεωρεί ως απολύτως ανεπαρκείς της εξηγήσεις που δίνουν τόσο η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου όσο και η Νίκη Κεραμέως, θα συνεχίσει να αναδεικνύει το θέμα, κρίνοντας πως έχει ανοίξει ένα πολύ σοβαρό πολιτικό ζήτημα ενόψει των ευρωεκλογών. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η χθεσινή συνάντηση που είχαν ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, η τομεάρχης Εσωτερικών, Γιώτα Πούλου, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Αλέξανδρος Αυλωνίτης και ο τομεάρχης Διαφάνειας Παύλος Πολάκης με τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Κωνσταντίνο Μενουδάκο.

«Διατυπώσαμε την πεποίθησή μας ότι έχουμε μπροστά μας ένα σοβαρό πολιτικό πρόβλημα, το οποίο συνδέεται με τα θέματα του Κράτους Δικαίου, των συνταγματικών προβλέψεων και ακόμα και με τα ζητήματα διενέργειας των ευρωεκλογών και της επιστολικής ψήφου. Ζητήσαμε από την Αρχή, την οποία σεβόμαστε απολύτως ως θεσμό, να επιταχύνει την έρευνα και να δώσει απαντήσεις» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Σωκράτης Φάμελλος στη δήλωση του μετά το τέλος της συνάντησης και πρόσθεσε: «Ζητάμε παράλληλα, να υπάρχουν απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία, διότι δεν έχει γίνει ακόμη ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα. Υπάρχει αξιοπιστία στις βάσεις δεδομένων; Ποιος έχει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα; Ποιος τα διαχειρίστηκε και για ποιο λόγο αυτά αξιοποιήθηκαν για ψηφοθηρικούς σκοπούς;».

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά σε δήλωση της πως οι καταγγελίες των αποδήμων για τα emails που έλαβαν από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου «εγείρουν μείζονα πολιτικά ερωτήματα», υπογραμμίζοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιμείνει στην αποκάλυψη της αλήθειας.

«Έπειτα από τέσσερις ημέρες ένοχης σιωπής για το σκάνδαλο με τις διαρροές προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού από το υπουργείο Εσωτερικών η κυρία Νίκη Κεραμέως αναγκάστηκε σήμερα να μιλήσει για το θέμα, απλώς για να πει ότι διενεργείται εσωτερικός έλεγχος» σημείωσε η νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Επί της ουσίας ωστόσο, η κ. Κεραμέως που εξακολουθεί να κρύβεται πίσω από τις αντιφατικές δηλώσεις και τα ψέματα της ευρωβουλεύτριας της ΝΔ κυρίας Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου που έκανε παρανόμως χρήση emails Ελλήνων πολιτών, ομολογεί την ύπαρξη τουλάχιστον προβλημάτων ασφαλείας στο υπουργείο της το οποίο έχει και την ευθύνη για την ομαλή διενέργεια των ευρωεκλογών» κατέληξε η Βούλα Κεχαγιά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια