HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


«Καρφιά» Κεφαλογιάννη κατά Μενδώνη: Ανεπίτρεπτη παρέμβαση στην ελεύθερη αγορά η ποσόστωση στη μουσική


Ως ανεπίτρεπτη παρέμβαση στην ελεύθερη αγορά χαρακτήρισε τη ρύθμιση του υπουργείου Πολιτισμού για την ποσόστωση 45% ελληνικών τραγουδιών σε δημόσιους χώρους η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, αποδομώντας πλήρως το νομοθέτημα της Λίνας Μενδώνη.

Η υπουργός Τουρισμού, κατά την ομιλία της στο συνέδριο «Greece Talks Thessaloniki: Η Θεσσαλονίκη στον διεθνή τουριστικό χάρτη», ανέφερε πως «είμαστε υπέρ της στήριξης των καλλιτεχνών αλλά όχι με αυτό τον τρόπο. Κανείς στον χώρο του τουρισμού δεν λέει πως δεν πρέπει να αποδίδονται τα πνευματικά δικαιώματα. Έρχεται τώρα μία ρύθμιση που δυναμιτίζει όλη την προσπάθεια που γίνεται από τους χρήστες και τους δημιουργούς και θεωρούμε πως είναι μία ανεπίτρεπτη παρέμβαση στην αγορά».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «τέτοιου είδους ρυθμίσεις έχουν εντελώς διαφορετική ιδεολογική αφετηρία, δεν μπορώ να φανταστώ το κράτος να παρεμβαίνει στην αγορά», αφήνοντας αιχμές πως δεν υπήρξε καμία διαβούλευση, όχι μόνο με το υπουργείο της, αλλά ούτε και με τους ανθρώπους του τουρισμού, οι οποίοι βάλλουν κατά της ρύθμισης.

Υπενθυμίζεται πως το νομοσχέδιο προβλέπει μίνιμουμ υποχρεωτικό χρόνο εκτέλεσης ελληνικών τραγουδιών (70% στα σινεμά, 45% σε ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, καζίνο και χώρους αναμονής μέσων μαζικής μεταφοράς) ενώ προβλέπονται και πρόστιμα από 2.000 έως 20.000 ευρώ για την παράβαση των σχετικών διατάξεων.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια