HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Απελπιστική η κατάσταση του παρκαρίσματος στην Κατερίνη – Καταγγελίες για παράνομες καταλήψεις πεζοδρομίων και…


Το πρόβλημα του παρκαρίσματος στην πόλη της Κατερίνης έχει γίνει πια ανυπόφορο, όχι μόνο για τους μόνιμους κάτοικους, αλλά και για τους επισκέπτες, όπως καταγγέλλουν καθημερινά οι πολίτες στα γραφεία της Kapa News!

Δεν είναι μόνο οι δρόμοι της πόλης που σκάβονται καθημερινά από τις διάφορες εταιρείες του ίντερνετ, και του φυσικού αερίου, που κάνουν την ζωή του δημότη δύσκολη, αλλά και το κυνήγι μιας θέσης παρκινγκ που κάνει ακόμη χειρότερη την κατάσταση που βιώνει ο Κατερινιώτης, αλλά και ο επισκέπτης της πόλης!

Γεγονός που έφτασε τον κόσμο στα όριά του, με αποτέλεσμα να φτάνουν καθημερινά στα γραφεία μας καταγγελίες για παράνομες καταλήψεις πεζοδρομίων με καρέκλες, κασόνια, γλάστρες, κάδους σκουπιδιών κ.λ.π. από κατοίκους και επαγγελματίες, αλλά και παράτυπες άδειες αναπηρικών παρκινγκ που κατέχουν πολλοί δημότες και όλως παραδόξως αυξάνονται συνεχώς…


Δε φτάνει μόνο να κόβει κλήσεις η δημοτική αστυνομία και η Τροχαία καθημερινά για να συμμορφωθούμε σαν πολίτες, αλλά μάλλον χρειάζονται περισσότερεα ενέργειες για να σωθεί η κατάσταση.

Δεν γνωρίζουμε ποια υπηρεσία έχει την αρμοδιότητα, αλλά ίσως είναι καιρός να επανελεγχθούν τόσο οι θέσεις αναπηρικών παρκινγκ που ήδη υπάρχουν στην πόλη, για το αν εξυπηρετούν ουσιαστικά τις ανάγκες ανάπηρων συμπολιτών μας, ή απλά κάποιος πληρούσε τις τυπικές προϋποθέσεις και πήρε μια άδεια απλά και μόνο για να καπαρώσει μια μόνιμη θέση παρκινγκ μπροστά στην εξώπορτα της πολυκατοικίας του. Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που ο δικαιούχος της θέσης έχει αποβιώσει, αλλά κάποιος «ξέχασε» να ενημερώσει αρμοδίως και κρατάει ακόμη τη θέση παρκινγκ, εις βάρος του συμπολίτη του.


Καλό θα είναι βέβαια στο εξής, και συμπληρωματικά, αυτές οι θέσεις να δίνονται στο εξής  με πιο αυστηρά και ουσιαστικά κριτήρια.   

Μια άλλη κίνηση η οποία θα βοηθούσε στην κατεύθυνση αυτή, θα ήταν η δημοτική αστυνομία, ή η Τροχαία, στις περιπολίες που κάνουν καθημερινά στην πόλη, να κόβει κλήσεις όχι μόνο στα παράνομα παρκαρισμένα οχήματα, αλλά και στις παράνομες καταλήψεις πεζοδρομίων και παρκινγκ που βλέπουν στην πόλη, και όχι να τα προσπερνούν αδιάφορα.

Τέλος ένα μεγάλο πρόβλημα τόσο στο κυκλοφοριακό, όσο και στο παρκινγκ, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες, είναι οι φορτοεκφορτώσεις. Επαγγελματίες οδηγοί (υποτίθεται) για να κάνουν τη δουλειά τους γρήγορα, δεν υπολογίζουν τίποτα! Παρκάρουν όπου τους βολεύει, (ράμπες αναπήρων, πεζοδρόμια, στη μέση του δρόμου κ.λ.π.) παρ’ όλο που υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις και ώρες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν, με μόνο σκοπό να κάνουν γρήγορα τη δουλειά τους, χωρίς να υπολογίζουν ούτε αν ενοχλούν την κυκλοφορία, ούτε αν δημιουργούν πρόβλημα στην πόλη!

Μήπως ήλθε η ώρα όλα αυτά να σταματήσουν και να μπει κάθε κατεργάρης στη θέση του; Μήπως ήλθε η ώρα της νομιμότητας; Μήπως ήλθε η ώρα κάποιος αρμόδιος ν’ αναλάβει να μας βάλει όλους σε μια τάξη, και να μας μάθει να σεβόμαστε τους νόμους, και τους συμπολίτες μας; 

Απλά αναρωτιόμαστε...



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια