HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Αιγίνιο: Αποκαλυπτήρια μνημείου Θρακικού ελληνισμού


Ο Μορφωτικός Λαογραφικός Σύλλογος Αιγινίου -Η ΔΗΜΗΤΡΑ- δεσμευμένος στην ιερή υποχρέωση να διατηρήσει τη μνήμη όλων εκείνων οι οποίοι διέσχισαν το δρόμο με πόδια και κάρα, ξυπόλητοι και με πόνο ψυχής, 100 σχεδόν χρόνια μετά, πράττει το αυτονόητο, κατασκευάζοντας το Μνημείο Θρακικού Ελληνισμού στο Αιγίνιο, των πολύπαθων και κατατρεγμένων Θρακών προσφύγων.

6η Απριλίου, ημέρα μνήμης Θρακικού Ελληνισμού.

Μια εβδομάδα νωρίτερα, την Κυριακή 31/03/2024 και ώρα 11:00 έχουμε την συγκίνηση και την τιμή να καλούμε κάθε Αιγινιώτη, κάθε ντόπιο και θρακιώτη απόγονο, κάθε πολίτη της Πιερίας, της Μακεδονίας, της Ελλάδας και κάθε άνθρωπο που καίει μέσα του ο Ελληνισμός, στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Θρακικού Ελληνισμού, στο Αιγίνιο.

Η τιμή μας διπλή. Καλέστηκαν και δέχτηκαν να είναι κοντά μας αφιερώνοντας μας τον πολύτιμο χρόνο τους και μερικά λεπτά ακρόασης οι κ. Θεοφάνης Μαλκίδης (Διδάκτορας Πάντειου Πανεπιστημίου), Georgios Manos (Συγγραφέας - Ιστορικός αναλυτής) καθώς επίσης και οι «δικοί μας» κα. Καλλιόπη Γεωργιάδου (δασκάλα, μέλος του Συλλόγου), κ. Κοεμτζής Δημήτριος (Ιστορικός, νυν αντιδήμαρχος δ. Πύδνας - Κολινδρού) & κ. Γιώργος Γκαϊντατζής (φιλόλογος, μέλος του Συλλόγου).

Μακριά απο μικροσκοπικές αντιλήψεις και με αίσθημα ευθύνης για την ιστορία του τόπου μας την Κυριακή 31/03/2024 όλα τα σταυροδρόμια ενώνονται στην κεντρική πλατεία Αιγινίου.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια