HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Βίντεο που σοκάρει από το μοναστήρι στην Κύπρο: Μοναχός χτυπά γυναίκα με ζώνη – “Ήταν παρεξήγηση”, λέει η γυναίκα


Απίστευτα βίντεο που έρχονται στο φως από τη Μονή Οσίου Αββακούμ στην Κύπρο, καθώς τα όσα διαδραματίζονται εκεί προκαλούν αποτροπιασμό.

Μετά την παρασκευή μύρου, σοκάρει ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο με μοναχό να βγαίνει εκτός εαυτού και να χτυπά γυναίκα με ζωνάρι, στο προαύλιο της Μονής Αββακούμ.

Το αποκαλυπτικό βίντεο δίνει μία νέα σοκαριστική διάσταση των όσων συνέβαιναν στο μοναστήρι, καθώς δείχνει μοναχό να ασκεί βία κατά γυναίκας και φωνάζει σε κατάσταση υστερίας, σύμφωνα με όσα παρουσίασε η εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΙΓΜΑ, Πρωτοσέλιδο.

Δείτε το βίντεο:



Το βίντεο καταγράφει σκηνές από το εξωτερικό της εκκλησίας στις οποίες διακρίνονται οι αρχιμανδρίτες να λογομαχούν έντονα, σε σημείο υστερίας, με μια γυναίκα η οποία ήταν εθελόντρια και πιθανόν σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής, να ασκούσε χρέη καθαρίστριας.

Επανειλημμένα ζητά από τον μοναχό να της επιτρέψει να μπει για να πάρει κάτι που άφησε μέσα, με τον ίδιο να φωνάζει και να την διώχνει από τον χώρο.

Η γυναίκα προσπαθούσε να τους δώσει κάτι (σ.σ. ίσως κλειδιά) και αυτοί αρνούνταν. Οι αρχιμανδρίτες καθ’ όλη τη διάρκεια του επίμαχου στιγμιότυπου ωρύονται, ενώ κάποια στιγμή η γυναίκα πέφτει στο έδαφος. Καθαρά στο βίντεο διακρίνεται μοναχός, να χτυπά με το ζωνάρι του τη γυναίκα, με τέτοια μανία που η ζώνη έσπασε και έφυγε το μεταλλικό κομμάτι.

Η γυναίκα στο τέλος του βίντεο διακρίνεται να αποχωρεί από τη Μονή μη μπορώντας να σταθεί στα πόδια της.

Η γυναίκα που ξυλοκοπήθηκε από τον μοναχό, λέει πως ήταν παρεξήγηση που λύθηκε!

Σε μια απλή παρεξήγηση, αποδίδει η γυναίκα η οποία εμφανίζεται σε βίντεο από τη Μονή του Οσίου Αββακούμ στη Κύπρο, τον ξυλοδαρμό της από μοναχό. Μάλιστα τη θέση αυτή διατυπώνει και σε κατάθεση της στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων της Αστυνομίας.

Η κα Ελένη Ρούσου υπερασπίζεται τους μοναχούς οι οποίοι είναι υπό κατηγορία και αποδίδει το σκάνδαλο που προέκυψε σε μεθόδευση του Μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα. Στην ίδια κατάθεση αναφέρεται και στα €807.000 που βρέθηκαν σε χρηματοκιβώτιο, ισχυριζόμενη πως οι €103.000 είναι δικά της χρήματα τα οποία είχε δώσει στον Ηγούμενο Νεκτάριο για να της τα φυλάξει.

Την κατάθεση της Ελένης Ρούσου δημοσιεύει αυτούσια η ιστοσελίδα Cyprus Times.

H κατάθεση μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Είμαι φροντίστρια της θείας και της μητέρας του Γέροντα Νεκτάριου… Διέμενα μαζί τους σε ένα σπιτάκι που βρίσκεται εντός του ευρύτερου χώρου της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ. Συγκεκριμένα εγώ διέμενα και κοιμόμουν στο ίδιο δωμάτιο με τη θεία του Γέροντα. Η κυρία… η μητέρα του Γέροντα, διαμένει σε άλλο δωμάτιο μόνη της. Χωρίς να είμαι βέβαιη για την ακριβή ημερομηνία, πριν λίγες εβδομάδες κατ’ εντολή του γέροντα Νεκτάριου εγώ και ο πάτερ Αββακούμ μεταφέραμε από το κελί του Γέροντα το προσωπικό του χρηματοκιβώτιο στο κελί της κυρίας Φ…» . Εξηγεί ότι όπως της λέχθηκε από τον Γέροντα Νεκτάριο, αυτός «είχε βάσιμες υποψίες ότι ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής θα προσπαθούσε να του το πάρει επειδή είναι φιλοχρήματος, ήξερα ότι ζητούσε του Γέροντα κάθε λίγο χρήματα, ενώ αυτά τα χρήματα που υπήρχαν μέσα στο χρηματοκιβώτιο ανήκουν αποκλειστικά στον ίδιο τον Γέροντα» αναφέρει σε άλλο σημείο της κατάθεσης της. Η Ελένη Ρούσου αναφέρεται σε συνομιλία που είχε με τον Δεσπότη Ησαΐα την 5η Μαρτίου, το απόγευμα. «Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι υπάρχει σοβαρή καταγγελία κατά του Γέροντα Νεκτάριου και να πάω στη Μητρόπολη».

Εν συνεχεία περιγράφει την άφιξη αυτοκινήτων στη Μονή, αναφέρεται σε κουκουλοφόρους, σημειώνοντας ότι ο ένας τελικά αποδείχθηκε αστυνομικός. Ακολούθως, σύμφωνα πάντα με τόσα κατέθεσε, μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη Ταμασού δίδοντας επίσης περιγραφή για τα όσα λάμβαναν χώρα, μέχρι και την καταμέτρηση των χρημάτων.

Στην κατάθεση που λήφθηκε στις 9 του μήνα και άρα πριν από τη δημοσίευση του βίντεο με τον ξυλοδαρμό της, η φροντίστρια ισχυρίστηκε στον ίδιο τον Μητροπολίτη Ταμασού ότι επρόκειτο για μια «άτυχη στιγμή, ένα ανθρώπινο λάθος» όπως λέει η ίδια.



Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια