Με τραγανό μπέικον, βραστά αυγά και μια πικάντικη σάλτσα μαγιονέζας- μουστάρδας
Υλικά
- 700 γρ. πατάτες
- 1/2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
- Το χυμό από μισό λεμόνι
- 2 κ. γλ. μουστάρδα ντιζόν
- 1/4 φλ. τσαγιού κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 αυγά βραστά, χοντροκομμένα
- 1/4 κ. γλ. καπνιστή πάπρικα
- Αλάτι, ανάλογα με τη γεύση
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
- 1/3 φλ. τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κ. σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο, συν περισσότερο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό ώστε να τις καλύπτει κατά 5 εκατοστά, σκεπάστε και αφήστε τις να βράσουν σε δυνατή φωτιά.
- Μόλις πάρουν βράση, αλατίστε, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρέψτε για άλλα 25- 30 λεπτά. Σουρώστε και αφήστε στην άκρη να κρυώσουν.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και την πάπρικα. Αλατίστε με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
- Κόψτε τις πατάτες σε κύβους και μεταφέρετε τις σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ, μαζί με το κρεμμύδι, τα αυγά, τον άνηθο και το σχοινόπρασο. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.
- Περιχύστε τη σάλτσα πάνω από τις πατάτες και ανακατέψτε για να καλυφθούν ομοιόμορφα. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, για γαρνίρισμα.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!