HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


«Νομίζω θα τον φέρουν από μέσα» – Συγκινεί η συνταξιούχος που έκανε δωρεά ασθενοφόρο στη μνήμη του παιδιού της (φωτογραφίες+βίντεο)


Τα χρήματα προήλθαν «από το αίμα του πατέρα μου» που έπεσε νεκρός σε μάχη στο Τεπελένι το 1941, εξήγησε η κυρία Μαρία

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν την Τετάρτη στην Κατερίνη στην τελετή της παράδοσης στο ΕΚΑΒ του ασθενοφόρου που δώρισε η συνταξιούχος Ειρήνη Παρασκευοπούλου στη μνήμη του γιου της που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών μετά από μάχη με ασθένεια που έδωσε στο νοσοκομείο της Κατερίνης αλλά και στον «Άγιο Δημήτριο» στη Θεσσαλονίκη.

«Νομίζω ότι θα τον φέρουν από μέσα» είπε εμφανώς συγκινημένη η κυρία Μαρία στη θέα του ονόματος του παιδιού της στην πόρτα του ασθενοφόρου.

Όπως εξήγησε τα χρήματα για τη δωρεά προήλθαν «από το αίμα του πατέρα μου, ο οποίος πέθανε στην τελευταία μάχη τον Φεβρουάριο του 1941 στο Τεπελένι προσπαθώντας να γλιτώσει άλλο πατριώτη».

Τότε το ελληνικό κράτος έδωσε 15 στρέμματα στην οικογένεια αλλά, όπως εξήγησε η κυρία Μαρία «δεν τα πειράξαμε, το θεωρήσαμε ιεροσυλία». Όταν, όμως, έγινε αναγκαστική απαλλοτριώση για την κατασκευή αυτοκινητόδρομου η κυρία Μαρία πλήρωσε τους δικηγόρους «και τα υπόλοιπα χρήματα τα άφησα στην τράπεζα».

Με αφορμή τη δωρεά είπε «και ένα άτομο να προλάβουμε, φτάνει» προσθέτοντας το ευχαριστώ της στους γιατρούς και στη Θεσσαλονίκη και στην Κατερίνη που, όπως είπε, «ήταν τρομεροί και μου φέρθηκαν με τον καλύτερο τρόπο».


Mιλώντας στην εκδήλωση που οργανώθηκε στο ΕΚΑΒ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, αναφέρθηκε συγκινημένη στους αγαπημένους ανθρώπους της ζωής της που έχασε και ευχαρίστησε γιατρούς, νοσηλευτές  και ΕΚΑΒήτες για την προσφορά τους.

«Έστω και μια ζωή να σωθεί με αυτό το ασθενοφόρο θα είναι κέρδος…Εύχομαι να  μεταφέρει ανθρώπους σαν εμάς τους μεγάλους και όχι νέους… Ο πόνος των γονιών να χάνουν το παιδί τους είναι ανείπωτος… 

Έχει ένα χρόνο που έδωσα την παραγγελία για ένα ασθενοφόρο. Με οδήγησε σε αυτή την απόφαση το ίδιο το παιδί μου, ο χαμός του παιδιού που έφυγε άδικα. Ευτυχώς οι γιατροί βοήθησαν πάρα πολύ, τον βοήθησαν πολύ εδώ στο νοσοκομείο και στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στον Άγιο Δημήτριο. Την ώρα που έφυγα από εκεί, μετά από ένα μήνα, έγραφα στο βιβλίο ευχαριστιών… αυτή η φιλοξενία με βοήθησε να ξεκινήσω κι εγώ κάτι. Αυτά τα χρήματα δεν ήταν οικονομίας, ήταν το αίμα του πατέρα μου, και ο ίδιος ο Παναγιώτης, ο γιος μου που έφυγε, έλεγε έχω ήρωα παππού. Με όλο το χρυσό του κόσμου, αυτή την αγάπη που δείχνουν όλοι στην Κατερίνη και στην Πιερία, δεν μπορείς να την αγοράσεις».

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με την παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη κας Σοφίας Μαυρίδου  εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Φορέων, Εθνικών και Τοπικών ΜΜΕ αλλά και πλήθους κόσμου.










































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια