HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Μακελειό στη Μόσχα: Στη φυλακή οι τέσσερις ύποπτοι για την σφαγή στο Crocus City Hall


Η Ρωσία απήγγειλε κατηγορίες εναντίον τεσσάρων ανδρών που, όπως λέει, επιτέθηκαν σε συναυλιακό χώρο της Μόσχας και σκότωσαν τουλάχιστον 137 άτομα. Τρεις από αυτούς οδηγήθηκαν, την Κυριακή (24/03) σε δικαστήριο της Μόσχας, ενώ ο τέταρτος βρισκόταν σε αναπηρικό καροτσάκι. Σε όλους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διάπραξη τρομοκρατικής πράξης.

Η οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους δήλωσε ότι πραγματοποίησε, την Παρασκευή (22/03), την επίθεση στο Crocus City Hall και ανήρτησε βίντεο με αποδεικτικά στοιχεία, σύμφωνα με το BBC. Ρώσοι αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν, χωρίς αποδείξεις, την εμπλοκή της Ουκρανίας. Το Κίεβο λέει ότι ο ισχυρισμός είναι «παράλογος».

Οι τέσσερις κατονομάστηκαν από τις ρωσικέςΑαρχές ως οι Νταλερτζόν Μιρζόγιεφ, Σαϊντακράμι Μουροντάλι Ραχαμπαλίζοντα, Σαμσιντίν Φαριντούνι και Μουχαμαντσομπίρ Φαϊζόφ. Όλοι φαίνεται να έχουν υποστεί ξυλοδαρμό - βίντεο από βάναυσες ανακρίσεις φαίνεται να διέρρευσαν από τις ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας και αναφορές δείχνουν ότι τουλάχιστον ένας από αυτούς υπέστη ηλεκτροσόκ.

Οι άνδρες που το δικαστήριο αναγνώρισε ως Νταλερτζόν Μιρζόγιεφ και Σαϊντακράμι Μουροντάλι Ραχαμπαλίζοντα είχαν μαυρισμένα μάτια και το αυτί του τελευταίου ήταν δεμένο - σύμφωνα με πληροφορίες από το μερικό κόψιμό του κατά τη σύλληψή του. Ο Νταλερτζόν Μιρζόγιεφ φαινόταν επίσης να έχει μια σκισμένη πλαστική σακούλα τυλιγμένη γύρω από το λαιμό του.

Το πρόσωπο του άνδρα που αναγνωρίστηκε ως Σαμσιντίν Φαριντούνι ήταν άσχημα πρησμένο, ενώ ο άνδρας που κατονομάστηκε ως Μουχαμαντσομπίρ Φαϊζόφ φαινόταν να χάνει τις αισθήσεις του καθώς μεταφέρθηκε στο δικαστήριο σε αναπηρικό καροτσάκι φορώντας μια λεπτή νοσοκομειακή ρόμπα. Φαινόταν να του λείπει ένα μάτι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Όλοι κρατούνταν σε ένα θάλαμο με γυάλινο τζάμι και φρουρούνταν από μασκοφόρους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο δικαστήριο. Μια δικαστική ανακοίνωση στην υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram ανέφερε ότι ο Νταλερτζόν Μιρζόγιεφ και Σαϊντακράμι Μουροντάλι Ραχαμπαλίζοντα «παραδέχτηκαν πλήρως την ενοχή τους». Οι άνδρες αναγνωρίστηκαν ως πολίτες του Τατζικιστάν, ανέφερε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass. Και οι τέσσερις κρίθηκαν προφυλακιστέοι τουλάχιστον μέχρι τις 22 Μαΐου, πρόσθεσε το δικαστήριο.



Τέσσερις ένοπλοι εισέβαλαν, το βράδυ της Παρασκευής (22/03), στο Crocus City Hall στο Κρασνογκόρσκ, ένα βόρειο προάστιο της Μόσχας, και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον ορισμένων από τους περίπου 6.000 ανθρώπους που παρακολουθούσαν μια ροκ συναυλία. Οι επιτιθέμενοι έβαλαν, επίσης, φωτιές που κατέκλυσαν τον χώρο και προκάλεσαν την κατάρρευση της οροφής. Οι ρωσικές Aρχές ανακοίνωσαν ότι 137 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν.

Οι άνδρες που εμφανίστηκαν στο δικαστήριο την Κυριακή (24/03), συνελήφθησαν στην περιοχή Μπριάνσκ περίπου 14 ώρες μετά την επίθεση, ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB). Το Μπριάνσκ βρίσκεται περίπου 400 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μόσχας.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια