HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Πούτιν: Στην FSB (πρώην KGB) η πρώτη ομιλία του μετά τη νίκη - Τι εντολή έδωσε


Την εντολή να βοηθήσει τις ρωσικές εταιρείες να «σπάσουν» τις κυρώσεις της Δύσης έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB), τον διάδοχο της KGB, ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε πως οι επιχειρήσεις της Ρωσίας πρέπει να βοηθηθούν ώστε να επεκτείνουν την επιρροή τους σε νέες αγορές σε όλο τον κόσμο.

Στην προσπάθειά της να βυθίσει τη ρωσική οικονομία και να αναγκάσει τον Ρώσο πρόεδρο να αλλάξει πορεία, η Δύση επέβαλε στη Ρωσία τις αυστηρότερες κυρώσεις που έχει επιβάλει ποτέ.

Όμως, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ισχυρίζεται ότι η ρωσική οικονομία εν μέσω πολέμου ευδοκίμησε παρά τις κυρώσεις, με την κατασκευή βλημάτων πυροβολικού να ξεπερνά κατά πολύ την αντίστοιχη της Δύσης και τη ρωσική οικονομία να αναπτύσσεται με 3,6% πέρυσι.
Μιλώντας στην ετήσια συνάντηση της FSB στη Λουμπιάνκα στο κέντρο της Μόσχας, μετά τη μεγάλη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, ο Πούτιν είπε ότι οι κατάσκοποί της θα πρέπει να συνεργαστούν με άλλες υπηρεσίες για να αυξήσουν την ασφάλεια του τραπεζικού και του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Ο Πούτιν κάλεσε την FSB «να παράσχει υποστήριξη στις εταιρείες μας που αναπτύσσονται ενεργά παρά τα εμπόδια που έχουν δημιουργηθεί γι’ αυτές και οι οποίες εξερευνούν νέες αγορές αλλά αντιμετωπίζουν ανοιχτά εχθρικές ενέργειες από τη Δύση».

«Ναι, μας δημιουργούν προσωρινά προβλήματα», παραδέχθηκε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι μίλησε στην κυβέρνηση για το πώς οι κυρώσεις επηρέασαν ορισμένα μεγάλα έργα.
Η KGB, υπήρξε εκ των ισχυρότερων θεσμών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης με επιρροή που εκτεινόταν πολύ πέρα από τα σύνορα της ΕΣΣΔ και πολύ πέρα από την απλή κατασκοπεία και την ασφάλεια. Όμως, με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης έχασε μεγάλο μέρος της δύναμης και της επιρροής της.

Η διάδοχος της KGB, η FSB, είδε σύντομα έναν άλλοτε δικό της –τον Πούτιν– να τίθεται επικεφαλής του Κρεμλίνου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια