HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τα απόκοσμα σύννεφα που ανησύχησαν τους ειδικούς στη NASA: Οι θεωρίες συνομωσίας που έκαναν οι χρήστες του διαδικτύου (vid)


Σημαντική προσοχή έχει συγκεντρώσει ένα βίντεο στο TikTok. Τα περίεργα σύννεφα που εμφανίστηκαν στον ουρανό της Φλόριντα.

Σε μια ενδιαφέρουσα συνθήκη που αιχμαλώτισε τη φαντασία των παρατηρητών τόσο από το έδαφος όσο και από την έκταση του διαστήματος, ο δορυφόρος Terra της NASA κατέγραψε πρόσφατα μια σειρά από ασυνήθιστους σχηματισμούς σύννεφων βορειοδυτικά της Φλόριντα. Αυτά τα περίεργα σύννεφα, που μοιάζουν με γιγάντια πλωτή μέδουσα ή με σκηνή βγαλμένη από αφήγηση επιστημονικής φαντασίας, έχουν πυροδοτήσει συζητήσεις και εικασίες, για την ύπαρξη UFO. Ωστόσο, η αλήθεια πίσω από αυτά τα ατμοσφαιρικά φαινόμενα είναι πολύ λιγότερο εξωγήινη από ό,τι κάποιοι μπορεί να πιστεύουν.

Οι σχηματισμοί αυτοί, που ονομάστηκαν «σύννεφα Cavum» από τους επιστήμονες, έχουν προκαλέσει συζητήσεις και περιέργεια λόγω της ιδιαίτερης εμφάνισής τους, η οποία είναι τόσο αντισυμβατική που έχει θεωρηθεί λανθασμένα ως απόδειξη ιπτάμενων δίσκων. Η γοητεία αυτών των σύννεφων έφτασε σε ένα ευρύτερο κοινό όταν ένας influencer μοιράστηκε ένα βίντεο του φαινομένου στο TikTok, συνοδευόμενο από την απόκοσμη μουσική του «Stranger Things», τροφοδοτώντας περαιτέρω το μυστήριο και την ίντριγκα γύρω από αυτά.

@blacktiph Has anyone seen clouds like these before? We were fishing off Key West #strange #weather #clouds ♬ Stranger Things - Kyle Dixon & Michael Stein

Τα σύννεφα αυτά, που καταγράφηκαν στα τέλη Ιανουαρίου από τον δορυφόρο Terra της NASA, αποτελούν αντικείμενο επιστημονικής περιέργειας εδώ και δεκαετίες. Μόνο όταν οι μετεωρολόγοι διεξήγαγαν πρωτοποριακές μελέτες το 2010 και το 2011 απομυθοποιήθηκε η προέλευση των σύννεφων Cavum.


Η έρευνα, στην οποία πρωτοστάτησαν επιστήμονες του University Corporation for Atmospheric Research (UCAR), το οποίο λειτουργεί το κέντρο ατμοσφαιρικής έρευνας του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών, αποκάλυψε ότι τα σύννεφα αυτά σχηματίζονται όταν τα αεροσκάφη πλοηγούνται μέσα σε σύννεφα altocumulus.


Η διαδικασία που οδηγεί στο σχηματισμό των σύννεφων Cavum συμβαίνει όταν η κίνηση των φτερών ή των προπελών ενός αεροπλάνου μεταβάλλει την πίεση του περιβάλλοντος αέρα. Η αλλαγή αυτή προκαλεί αδιαβατική διαστολή, ένα φαινόμενο που διαταράσσει τις συνθήκες που διατηρούν την υγρή κατάσταση των υδρατμών, προκαλώντας την κατάψυξη των σταγονιδίων νερού σε κρυστάλλους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια