HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ανατριχιαστική αποκάλυψη στη Γαλλία: Serial Killer εμφανίστηκε σε τηλεπαιχνίδι ενώ τον έψαχνε η αστυνομία


Μια ανατριχιαστική αποκάλυψη έρχεται στο φως στη Γαλλία. Ένας κατά συρροή δολοφόνος που βίαζε πολλά από τα θύματά του πριν τα σκοτώσει, μεταξύ των οποίων και ανήλικα παιδιά, είχε εμφανιστεί σε δημοφιλές τηλεοπτικό παιχνίδι, ενώ τον αναζητούσαν οι αρχές για δεκαετίες.

Πρόκειται για τον Φρανσουά Βεγόβ, ο οποίος εμφανίστηκε το 2019 στην εκπομπή «Tout le monde veut prendre sa place» (Όλοι θέλουν να πάρουν τη θέση του) ενώ επί 30 χρόνια οι αρχές έψαχναν την ταυτότητά του για δεκάδες φόνους και βιασμούς, τους οποίους είχε διαπράξει έως τα τέλη της δεκαετίας του ’90.

Η πιο διαβόητη υπόθεση αφορούσε τη Σεσίλ Μπλος, ένα 11χρονο κορίτσι που βιάστηκε στο υπόγειο του σπιτιού της πριν δολοφονηθεί από τον Βεγόβ.

Ο serial killer εμφανίζεται στο βίντεο με το απόσπασμα από την εκπομπή να συνομιλεί χαλαρός με τον δημοφιλή Γάλλο παρουσιαστή Ναγκί Φαμ. Ο Βεγόβ μίλησε για τη ζωή του και την επαγγελματική του καριέρα ως αστυνομικός. Υπήρξε αστυφύλακας πριν ενταχθεί στην έφιππη αστυνομική δύναμη και στη συνέχεια, τη δεκαετία του ’80, σε μηχανοκίνητη ομάδα της γαλλικής αστυνομίας.

Εκείνη την περίοδο είχε τεθεί για σύντομο χρονικό διάστημα εκτός σώματος, εξαιτίας ενός περιστατικού με μια εκδιδόμενη γυναίκα, αλλά του επέτρεψαν να ενταχθεί ξανά στην αστυνομία, λίγο καιρό αργότερα.


Τα πλάνα από την εκπομπή αποκαλύφθηκαν από το ειδησεογραφικό περιοδικό Marianne. Εκείνη την περίοδο οι αρχές είχαν αρχίσει να προσεγγίζουν τον serial killer καθώς οι έρευνες είχαν στραφεί προς μέλος της αστυνομίας. Τα θύματα που είχαν επιβιώσει από τις επιθέσεις του ανέφεραν πως είχε δείξει το σήμα του αξιωματικού που είχε για να τα προσεγγίσει.

Ωστόσο οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν ποτέ να τον πιάσουν, παρότι, όπως αποδεικνύεται ο δράστης δεν απέφευγε τη δημοσιότητα. Η δράση του Βεγόβ αποκαλύφθηκε το 2021 όταν και αυτοκτόνησε σε ηλικία 59 ετών. Στο σημείωμα που άφησε αποκάλυπτε τη φονική δράση του και η αστυνομική έρευνα τον συνέδεσε με 31 βιασμούς και φόνους, τους οποίους διέπραξε στο Παρίσι τις δεκαετίες του '80 και του '90.

Στο σημείωμά του ανέφερε προς τη σύζυγό του πως «κουβαλούσε μια ανεξέλεγκτη οργή που τον έκανε εγκληματία». «Υπήρχαν στιγμές που δεν άντεξα και έπρεπε να καταστρέψω, να σκοτώσω κάποιον αθώο». Μέσω του τελευταίου σημειώματός του, ο Βεγόβ παραδέχτηκε πολλές δολοφονίες χωρίς όμως αναφέρει λεπτομέρειες για τα θύματα, τον αριθμό τους και τις συνθήκες των εγκλημάτων. Όπως έγραφε σταμάτησε να διαπράττει εγκλήματα το 1997. Λέγεται ότι αυτοκτόνησε φοβούμενος τη σύλληψή του.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια