HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Σπαρτιάτες: Μετά τις Ευρωεκλογές ορίστηκε η δίκη των 11 βουλευτών


Κατόπιν Ευρωεκλογών και συγκεκριμένα, στις 19 Ιουνίου αναμένεται να δικαστούν οι 11 βουλευτές των Σπαρτιατών, για εξαπάτηση ψηφοφόρων, που αφορά και το λόγο, για τον οποίον αποκλείστηκαν από τις κάλπες της 9ης Ιουνιου.

Μαζί τους θα καθίσει στο εδώλιο και ο έγκλειστος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, που θεωρήθηκε από τον Άρειο Πάγο υποκρυπτόμενος αρχηγός τους, εξού και τους απέκλεισαν από τις Ευρωεκλογές.

Ο μόνος που δεν δικάζεται είναι ο Πρόεδρος του κόμματος των "Σπαρτιατων" Βασίλης Στίγκας, από τις δηλώσεις του οποίου περί Greek Mafia πίσω απο το κόμμα του, ξεκίνησε η έρευνα της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που κατέληξε σε άσκηση ποινικής δίωξης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της Γ. Αδειλίνη, είναι ο πραγματικός αρχηγός των «Σπαρτιατών» και από εκείνον ακολουθούσαν εντολές οι βουλευτές, οι οποίοι είχαν «εξυφάνει σχέδιο» με το οποίο θα ανέτρεπαν τον Βασίλη Στίγκα και θα όριζαν νέο αρχηγό του κόμματος τον βουλευτή Αθηνών Χαράλαμπο Κατσιβαρδά, τον οποίο μάλιστα η εισαγγελέας χαρακτήριζε «πλήρως ελεγχόμενο από τον Ηλία Κασιδιάρη», με τον βουλευτή να ανεξαρτητοποιείται πριν από περίπου δυο μήνες.

Για το αδίκημα της συνέργειας σε εξαπάτηση εκλογικού σώματος κατηγορείται και ο δικηγόρος Σωτήρης Μεταξάς που δρούσε ως σύνδεσμος μεταξύ Κασιδιάρη και Σπαρτιατών. Ο δικηγόρος βρισκόταν στα ψηφοδέλτια του κόμματος του Κασιδιάρη «Έλληνες», το 2015 ήταν υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές με το κόμμα της Χρυσής Αυγής, ενώ είχε εκλεγεί και δημοτικός σύμβουλος Παλαιού Φαλήρου με την «Ελληνική Αυγή».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια