HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Μητσοτάκης: Εθνικές εκλογές το 2027, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών


Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2027 απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αίτημα του Στέφανου Κασσελάκη για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, ανεξάρτητα, όπως είπε, από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά εθνικές εκλογές, ενώ έχει πήχη το 17%. Αναγνωρίζει ότι θα είναι δεύτερος. Γιατί ζητάει εθνικές εκλογές;», είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως επιθυμεί ένα καλό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές για να συνεχιστούν οι βαθιές τομές.

«Η 4ετία αυτή», όπως είπε, «θα είναι μια 4ετία βαθιών τομών» και ισχυρίστηκε ότι οι μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ θα ολοκληρωθούν το 2027.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβγαλε και δύο «ειδήσεις». Πρώτη ότι στα απογευματινά χειρουργεία θα μπορούν να συμμετάσχουν και ασθενείς που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν και βρίσκονται για πολύ καιρό στη λίστα αναμονής και η δεύτερη ότι η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας θα καταθέσει ένσταση κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές, επιζητώντας τη συναίνεση και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.


Αναλυτικά:

Για τη βία: Το περιστατικό στους Αγίους Αναργύρους ήταν μια γροθιά στο στομάχι. Έρχεται ένα τέτοιο συμβάν για να μας θυμίσει ότι πρέπει να κάνουμε κι άλλα. Έχουμε πολλές καταγγελίες βίας κατά των γυναικών. Στους Αγίους Αναργύρους έγιναν όλα λάθος, αλλά οι γυναίκες νομίζω μπορούν πλέον να βγουν να μιλήσουν.

Για το αν υπάρχει ένα σύστημα στην ΕΛ.ΑΣ. που δεν κάνει σωστά τη δουλειά του: Μπορεί να υπάρχει η κουλτούρα του ωχαδερφισμού. Υπάρχουν πολλοί αστυνομικοί κάνουν καλά τη δουλειά τους. Υπάρχουν αστυνομικοί που μπαίνουν στη «φωτιά». Η πλειοψηφία έχει αίσθηση του καθήκοντος. Έχουμε κάνει πολλά τμήματα αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας. Θα κάνουμε κι άλλα. Χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερους ξενώνες φιλοξενίας. Όλα αυτά είναι σημαντικά βήματα που έγιναν. To Panic Button είναι πλέον πραγματικότητα. Για μένα κάθε τέτοιο περιστατικό είναι μια υπενθύμιση ότι όταν πρέπει να τρέξουμε πιο γρήγορα.

Για την υποστελέχωση των ΑΤ: Αν κάνετε ένα ρεπορτάζ στη Δυτική Αττική θα δείτε ότι εντάθηκε η παρουσία της Αστυνομίας. Είναι μια μεγάλη προσπάθεια που γίνεται. Είδαμε ότι αρκετοί αστυνομικοί ήταν δεσμευμένοι προς φύλαξη υψηλών προσώπων. Εγώ πήρα την απόφαση να μειωθούν και υπήρχαν αντιδράσεις. Πρέπει επίσης να απαλλάξουμε κάποιους από τη γραφειοκρατία.

Αν απαιτεί ανάληψη πολιτικής ευθύνης για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα: Όχι, ξεκάθαρα όχι. Ξέρει το αντικείμενο ο κ. Χρυσοχοΐδης. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη γι’ αυτό το συμβάν. Σε αυτή την 4ετία πρέπει να κάνουμε μεγάλες τομές. Τώρα μπαίνουμε στα βαθιά, στο βαθύ κράτος. Αυτός είναι ο στόχος και θα κριθώ στο τέλος της 4ετίας. Η Αστυνομία είναι μια από τις μεγάλες παρεμβάσεις που κάνουμε.

Για την πλατφόρμα για το μπούλινγκ, την αυστηροποίηση των ποινών στα σχολεία και τα αίτια: Δίνουμε τη δυνατότητα στα παιδιά που δέχονται μπούλινγκ να κάνουν καταγγελία. Πρέπει τα παιδιά να μιλήσουν και να μιλήσουν και τα άλλα παιδιά. Τι είναι το μπούλινγκ; Είναι η διαφορετικότητα. Τα αίτια είναι ένα πολύ σύνθετο ζήτημα. Συνδέεται σε έναν βαθμό και με τη χρήση των κινητών τηλεφώνων. Κυρίως όμως πρέπει να μιλάμε γι’ αυτά τα περιστατικά.

Για τα μέτρα κατά τη σχολικής βίας κι αν μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά: Χρειαζόμαστε περισσότερους ψυχολόγους. Σίγουρα όμως αυξήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τους δίνουμε αγάπη και να τους βάλουμε όρια. Αυτό επιχειρούμε να κάνουμε. Δεν γίνεται να σπας τα πάντα και να περιμένεις ότι δεν θα συμβεί κάτι. Δεν θα το πληρώσει όλο το σχολείο, θα το πληρώσει η οικογένεια. Πρέπει να μπει ένα πλαίσιο. Τι θα κάνουν όταν πάνε στο Πανεπιστήμιο. Θα θεωρούν ότι το να τα σπάνε όλα είναι μια κατάκτηση. Είμαι φανατικός υπέρμαχος των νέων μέτρων. Η πλειοψηφία των καθηγητών και των γονιών είναι υπέρ. Τα παιδιά είναι έφηβοι, κάποτε θα γίνουν ενήλικες.

Για τα περιστατικά βίας εκτός σχολείων μέσω ραντεβού: Κάνουμε παρεμβάσεις στις περιοχές που είχαμε τέτοια περιστατικά. Δεν πιστεύουμε ότι θα εξαλείψουμε περιστατικά ανήλικης βίας με τη μία. Τα παιδιά ακούνε μουσική άθλια, τα οποίο προάγει τη βία. Υπάρχει η αθλητική βία. Κάναμε μια δραστική παρέμβαση. Μέχρι στιγμής τα πράγματα πάνε να αλλάξουν. Το να κερδίσουμε τη μάχη με τον χουλιγκανισμό είναι ένα στοίχημα που θέλω να κερδίσω.

Για τα Τέμπη και την «κοινωνική αντιπολίτευση»: Τι να συγκαλύψουμε; Στο ερώτημα δεν παίρνουμε απάντηση. Ότι το τρένο μετέφερε ξυλόλιο; Δεν το ξέρουμε. Θα το πει η Δικαιοσύνη. Όταν κλήθηκα να διαχειριστώ αυτή τη τραγωδία, είχα στο μυαλό μου να συγκαλύψω την τραγωδία; Υπήρξε ανθρώπινο λάθος, αλλά όχι μόνο. Δεν προφτάσαμε να έχουμε έτοιμα όλα τα συστήματα. Τι θα συνέβαινε αν τα είχαμε; Πάλι δεν ξέρουμε. Να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Κινείται με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Για τη «μονταζιέρα» στα ηχητικά των συνομιλίων: Δεν το γνωρίζω. Θα το δείξει η Δικαιοσύνη. Το υλικό ακέραιο έφτασε στη Δικαιοσύνη. Το πώς διέρρευσε και αν έγινε μονταζιέρα δεν το ξέρω. Πιστεύετε ότι τη μέρα της τραγωδίας το μέλημά μας ήταν να πειράξουμε τα ηχητικά; Είναι προσβλητικό να ακούγεται. Τα ηχητικά διέρρευσαν δύο μέρες μετά.

Για το «μπάζωμα» στο σημείο μηδέν των Τεμπών: Οι μόνοι που έχουν δικαίωμα να κάνουν τον θυμό τους πραγματική οργή είναι οι γονείς. Τα κόμματα εργαλειοποιούν τον πόνο των συγγενών. Δεν το κάναμε στο Μάτι. Ποιο μπάζωμα; Το να ρίξεις χαλίκι για να εργαστεί ο γερανός είναι μπάζωμα. Εμείς δεν το γνωρίζαμε καν. Επιχειρησιακή ήταν η απόφαση. Υπήρχαν διαλυμένα βαγόνια. Οι άνθρωποι που χειρίζονταν την κατάσταση θεώρησαν ότι πρέπει να σταθεροποιηθεί το έδαφος. Τέτοιες θεωρίες συνομωσίας δεν μπορεί να ακούγονται. Μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να διαψεύσει όλα όσα γνωρίζω ότι είναι αναληθή.

Για το αν έγιναν λάθη στη διαχείριση των Τεμπών και η συμμετοχή του κ. Καραμανλή στις εκλογές: Δεν απαντήσαμε όταν έπρεπε στις θεωρίες συνωμοσίας. Τα λέει ο κ. Κασσελάκης μαζί με τον κ. Βελόπουλο. Δεν πείσαμε τον κόσμο ότι όλα αυτά είναι τερατουργίες. Δεν πρέπει να συγχέουμε την άρση ασυλίας με τις ενδεχόμενες ευθύνες ως υπουργός. Αν καταθέσει η αντιπολίτευση κατηγορητήριο, θα το εξετάσουμε. Λένε να πάει στη Δικαιοσύνη, μιλάνε για ανθρωποκτονία από δόλο.

Για την οικονομία: Η ελληνική οικονομία έχει κάνει σημαντική πρόοδο, αλλά η ακρίβεια είναι εδώ και ροκανίζει το εισόδημα. Μειώνεται η αγοραστική δύναμη. Είναι μια πραγματικότητα. Δεν είμαι εδώ για να παρουσιάσω την εικόνα μιας χώρας που είναι οικονομικός παράδεισος. Όμως, στην Ενέργεια έχει γίνει μια σημαντική πρόοδος. Έχει γίνει πρόοδος σε μια σειρά από προϊόντα. Ήδη πολλά προϊόντα είναι πιο φθηνά. Έχουμε κάποιες δειλές ενδείξεις για μειώσεις τιμών. Αυτό έδειξε ο Μάρτιος σε σχέση με τον Φεβρουάριο. Είμαστε προς το τέλος αυτής της περιπέτειας. Αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό. Οι αυξήσεις τα 4 χρόνια είναι μεγαλύτερες από τη συνολική αύξηση του πληθωρισμού. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν την κρίση πλησιάζαμε το ευρωπαϊκό μέσο όρο στο ΑΕΠ. Τώρα καλύπτουμε μια μεγάλη απόσταση.

Για τα επιδόματα και αν πρέπει να επιβάλλεται κάθε φορά ένας νέος φόρος: Να αντιληφθούμε ότι μετά την εποχή του covid ότι έχουμε μπει σε ένα άλλο περιβάλλον. Δεν πρέπει να χρεοκοπήσουμε ξανά. Δεν θα ζήσουμε ποτέ ξανά όλα αυτά. Αν έχουμε υπέρβαση εσόδων, εδώ είμαστε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Θα υλοποιούμε τον προϋπολογισμό με συνέπεια. Στηρίζουμε τους πολίτες. Έχουμε πολλά επιδόματα, δεν είναι λίγα τα χρήματα που δίνονται στους αδύναμους συμπολίτες μας.

Για τις εξωφρενικές τιμές των ενοικίων: Υλοποιούμε μια σειρά από δράσεις, ειδικά για τα νέα ζευγάρια. Το «σπίτι μου» ήταν ένα πρόγραμμα επιτυχημένο. Ήταν ένα ακριβό πρόγραμμα και κοιτάμε να το ενισχύσουμε. Έχουμε κάποιες ιδέες. Θα ανοίξει άμεσα η πλατφόρμα για τις ανακαινίσεις. Θα έχουμε μεγαλύτερη προσφορά διαμερισμάτων. Το πρόγραμμα της κοινωνικής αντιπαροχής είναι επίσης ένα πολύ καλό πρόγραμμα. Θα κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να φτιάξουμε τις φοιτητικές εστίες.

Για τα πρόστιμα στις εταιρείες: Υπάρχουν σίγουρα κάποιοι που δεν έχουν βάλει μυαλό. Δεν με νοιάζει αν είναι μεγάλη η εταιρεία. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο το πρόστιμο, είναι η φήμη. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί κάνουν τη δουλειά τους. Κάποιοι αύξησαν τις τιμές 100% και μετά μιλούσαν για έκπτωση 50%. Πολλές φορές μαθαίνουμε πράγματα από τους πολίτες, θέλουμε να μας καταγγέλλουν περιστατικά. Υπάρχει το e-καταναλωτής για να μπορεί να συγκρίνει ο καταναλωτής τις τιμές. Υπάρχει πλέον μεγαλύτερη διαφάνεια.

Απογευματινά χειρουργεία: Να τονίσουμε ότι τα χειρουργεία αυτά δεν αφορούν κρίσιμες εγχειρήσεις. Αφορά περιπτώσεις που έχουμε αδικαιολόγητες καθυστερήσεις. Δεν κινδυνεύει η ζωή τους, αλλά ταλαιπωρούνται. Είναι μια απάντηση σε αυτούς που έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Είναι και επιπλέον έσοδα για τους γιατρούς. Ο ιδιωτικός τομέας πληρώνει καλύτερα και είναι και ένα συμπληρωματικό εισόδημα για τους γιατρούς.

Για το γεγονός ότι συμμετέχουν ασθενείς που δεν ήταν στη λίστα: Αυτό πρέπει να το κοιτάξουμε. Πρέπει να είναι δωρεάν τα απογευματινά χειρουργεία για κάποιους. Ψάχνουμε να βρούμε ένα εργαλείο. Με εισοδηματικά κριτήρια και για το διάστημα που περιμένει στη λίστα. Κάποιος που δεν μπορεί να πληρώσει, να χειρουργηθεί το απόγευμα.

Για τα προβλήματα στο νοσοκομεία: Πάω σε πολλά νοσοκομεία. Ρωτάμε τους πολίτες και μας λένε ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Έχουμε καλούς γιατρούς, αλλά υπάρχουν προβλήματα. Στον «Άγιο Παύλο» δεν είχε πέσει ούτε ευρώ εδώ και χρόνια. 80 νοσοκομεία και 156 κέντρα Υγείας ανακαινίζονται με χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης. Υπάρχουν ελλείψεις σε ειδικότητες. Θα κριθεί το νέο ΕΣΥ το 2027. Η παρέμβαση αυτή θα φαίνεται τότε.

Ευρωεκλογές και ποιοι είναι οι κίνδυνοι στους οποίους αναφέρθηκε: Ψηφίζουμε για ευρωβουλευτές για το πόσο δυνατή θα είναι η Ελλάδα στην Ευρώπη. Θα βγουν όμως και πολιτικά συμπεράσματα. Θέλω να βγω πιο ισχυρός για να διαπραγματευτώ καλύτερα χρήματα για τους αγρότες, για την Άμυνα. Θέλω ένα καλό αποτέλεσμα. Ψηφίζουμε για να στείλουμε ένα εσωτερικό μήνυμα ότι οι μεταρρυθμίσεις μας θα συνεχιστούν χωρίς να αμφισβητηθούν οι συσχετισμοί. Το ζήτημα της πολιτικής σταθερότητας έχει να κάνει με τα επιχειρήματα που εμείς θα δώσουμε. Η αντισυστημικότητα δεν βοηθάει.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά εθνικές εκλογές, ενώ έχει πήχη το 17%. Αναγνωρίζει ότι θα είναι δεύτερος. Γιατί ζητάει εθνικές εκλογές; Χρειάζεται η χώρα εθνικές εκλογές; Εθνικές εκλογές θα έχουμε το 2027 με όποιο αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές. Δεν θα πω νούμερο.

Βλέπω ένα ριμέικ. Οι κύριοι Κασσελάκης και ο Βελόπουλος μου θυμίζουν τον Τσίπρα με τον Καμμένο και αυτές οι δυνάμεις κάποια στιγμή ενώθηκαν και κυβέρνησαν.

Για τις δημοσκοπήσεις και τις απώλειες της ΝΔ προς τον κ. Βελόπουλο: Κάναμε πολλά πράγματα και κάποια ήταν δύσκολα και με κόστος. Μπορεί να είχαμε κόστος για την παρέμβαση για τα ομόφυλα ζευγάρια. Κάναμε πολλά μέσα σε 9 μήνες. Κάποιες αλλαγές ξεβολεύουν κάποιους.

Για την ισότητα στον γάμο και αν έπληξε τη ΝΔ: Όποιος το λέει, να μου το αποδείξει. Ίσως να ενόχλησε κάποιους συμπολίτες μας. Κάποιοι που ενοχλήθηκαν, την ώρα της κάλπης θα δουν τη μεγάλη εικόνα. Υλοποιήσαμε ένα σκέλος του προγράμματος μας.

Για τις τουρκικές «κορώνες» που βάζουν φωτιά στη συνάντηση με Ερντογάν: Θα πάω μέσα Μαΐου. Δεν θα συμφωνήσω με όσα ακούγονται. Οι βασικές θέσεις της Τουρκίας δεν έχουν αλλάξει. Δεν έχουμε παραβιάσεις εδώ και 12 μήνες. Έχουμε περιορίσει τις μεταναστευτικές ροές στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Έχουμε μια πιο στενή οικονομική συνεργασία. Δεν ακουμπήσαμε τα πολύ δύσκολα ζητήματα. Θέλουμε σε κάθε συνάντηση να κάνουμε ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Έχουμε ισχυρά επιχειρήματα. Για να μπούμε στον πυρήνα της διαφοράς μας, πρέπει να υπάρχει θετικό κλίμα για καιρό. Αυτός είναι ο σκοπός της επίσκεψής μου.

Για τους Σπαρτιάτες: Θα κάνουμε ένσταση, θα καταθέσουμε υπόμνημα. Η νομοθετική μας πρωτοβουλία δικαιώνεται. Μακάρι να μπορούμε να συμφωνήσουμε με την αντιπολίτευση.

Για το αν θα τον δούμε σε κάποια θέση στην Ευρώπη: Δεν πάω πουθενά. Αυτή η συζήτηση είναι κολακευτική, η διάψευση είναι όμως κατηγορηματικά. Δεν με ενδιαφέρει να εκπροσωπήσω την Ευρώπη στην Ελλάδα. Θα είμαι πρωθυπουργός της πατρίδας μας.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια