HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Αύριο θα κληθούν σε απολογία οι δύο παιδαγωγοί έκλειναν που 3χρονα σε αποθήκη


Αύριο Δευτέρα (8/4) θα λάβουν κλήση σε απολογία οι δυο γυναίκες παιδαγωγοί του 2ου δημοτικού παιδικού σταθμού Αλεξανδρούπολης που σύμφωνα με την καταγγελία των γονέων της 3χρονης κόρης τους που φοιτούσε σε αυτό, έκλειναν τους μικρούς μαθητές για συνετισμό στην αποθήκη του σχολείου.

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν ένας πατέρας έπαιζε με την κόρη του και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού το κοριτσάκι πήρε την κούκλα της, τη μάλωνε και ήθελε να τη βάλει τιμωρία στο αποθηκάκι και να κλείσει το φως.

Ξαφνιασμένος ο πατέρας ρώτησε πού τα έχει ακούσει αυτά με το παιδί να απαντά: «Έτσι μας κάνει η κυρία στον παιδικό».

Σε πρόχειρη έγγραφη απολογία της, η μια εκ των δυο μονίμων δημοτικών υπαλλήλων η οποία φαίνεται να προέβη στην εν λόγω πράξη, αναφέρει ότι χρησιμοποιούσε την αποθήκη του παιδικού σταθμού που βρίσκεται μέσα στην τάξη, ως χώρο αποσυμπίεσης των μικρών μαθητών, για να ηρεμούν. Πολλά από αυτά, όπως αναφέρει στην πρόχειρη απολογία της, συνετίστηκαν.

Σύμφωνα με μητέρα παιδιού, η οποία μίλησε στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα», η δασκάλα όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις δεν το αρνήθηκε και είπε ότι γίνεται αυτό, για δύο – τρία λεπτά μπαίνουνε στο αποθηκάκι για να ηρεμήσουν.

«Εκεί αρχίσαμε να αντιλαμβανόμαστε τι γίνεται και να δικαιολογούμε κάποιες συμπεριφορές. Εμένα, το δικό μου το παιδί ενώ δεν φοβάται, το τελευταίο δίμηνο με τρίμηνο όταν σκοτείνιαζε άρχιζε να φοβάται, να θέλει να ανοίξουμε το φως. Κατά τη διάρκεια του ύπνου του ξυπνούσε κι έλεγε δεν θέλω να πάω σχολείο» ανέφερε η μητέρα του παιδιού.

Ερωτώμενη τι εξήγηση έδωσε η δασκάλα για την πράξη της η μητέρα του παιδιού είπε: «Για να ηρεμήσουν. Όταν τα παιδιά ήταν σε ένταση, ήταν ζωηρά».

«Έχει απομακρυνθεί από τη θέση της. Τα παιδιά μας έχουν πάει σε άλλα τμήματα του παιδικού σταθμού. Περιμένουμε να έρθουν δύο καινούργιες δασκάλες» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ηλίας Δαστερίδης, δήλωσε: «Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε τέτοιες πρακτικές. Δεν συνάδουν με τον ρόλο της εκπαίδευσης και της διαπαιδαγώγησης, πόσω μάλλον της φροντίδας μικρών παιδιών 2,5 ετών.

Έχουν δρομολογηθεί όλα όσα ορίζει η κείμενη νομοθεσία. Η παιδαγωγός παραδέχθηκε την πράξη της. Σε μία έγγραφη απολογία την οποία κατέθεσε στην προϊσταμένη, σε εμένα, στη διευθύντρια και τον δήμαρχο χαρακτήρισε τον συγκριμένο χώρο ως χώρο αποσυμπίεσης της έντασης.

Έγραψε επίσης ότι κάποια παιδάκια ανταποκρίθηκαν σε αυτή την τακτική. Είχαν θετικά γνωρίσματα και κάποια έδειξαν αδυναμία χαρακτήρα. Έχουμε κινήσει διαδικασίες ούτως ώστε να προσλάβουμε άμεσα προσωπικό για να λειτουργήσει ξανά το τμήμα εύρυθμα».

ΕΔΕ διέταξε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Ήδη ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ και οι δυο υπάλληλοι απομακρύνθηκαν από το σχολείο, το συγκεκριμένο τμήμα του οποίου έχει κλείσει, με τα παιδιά να έχουν μοιραστεί σε άλλες τάξεις.

Ήδη 5-6 οικογένειες παιδιών από το συγκεκριμένο τμήμα του δημοτικού παιδικού σταθμού έχουν καταθέσει μήνυση για ανάλογες μεταχειρίσεις στα παιδιά τους.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σε ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής: «Τα όσα αναφέρονται σε ρεπορτάζ ηλεκτρονικής ιστοσελίδας για περιστατικά που συνέβησαν σε παιδικό σταθμό της πόλης μας, αποτελούν αντικείμενο ένορκης διοικητικής εξέτασης.

Η Διεύθυνση Παιδικής Φροντίδας και Παιδείας του Δήμου Αλεξανδρούπολης ερευνά ήδη τις καταγγελίες για τις απαράδεκτες αντιπαιδαγωγικές μεθόδους και συμπεριφορές συγκεκριμένων εργαζομένων. Η διαδικασία απορρήτου χαρακτήρα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όλα τα δεδομένα ερευνώνται από τους αρμόδιους λειτουργούς, ενώ οι εργαζόμενοι που εμπλέκονται στην υπόθεση έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους. Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης πράττει ήδη όλα όσα απαιτούνται προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες και να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινές σε όσους αποδειχθεί ότι ευθύνονται για αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές. Σε σχέση με τα παιδιά της πόλης μας και την αγωνία των οικογενειών τους δεν θα γίνει ανεκτή καμία ανεύθυνη και επικίνδυνη συμπεριφορά».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια