HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Δράση εμβολιασμού παιδιών Ρομά για την πρόληψη εξάπλωσης της Ιλαράς - Από το παράρτημα Ρομά του Δήμου και την 4η ΤΟΜΥ Κατερίνης


«Η πρόληψη και η προαγωγή υγείας αποτελεί καθοριστικό μέσο για την κοινωνική ένταξη. Ευχαριστούμε θερμά όλο το προσωπικό για τη συνεργασία και τον ζήλο που επιδεικνύει». Αυτό ανέφερε σε δήλωσή του, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Σάββας Καρυπίδης, με αφορμή τη δράση εμβολιασμού παιδιών, που με μεγάλη ανταπόκριση ωφελούμενων του Παραρτήματος Ρομά  συνδιοργανώθηκε με την 4η ΤΟΜΥ Κατερίνης.

Από την πλευρά της, η Παιδίατρος – Νεογνολόγος, Ευανθία Χιάμπου τόνισε ότι: «Με αφορμή την ανησυχητική έξαρση κρουσμάτων της ιλαράς σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και την πρόσφατη εμφάνιση κρουσμάτων στη χώρα μας και δεδομένου ότι ο εμβολιασμός θεωρείται η μόνη αποτελεσματική παρέμβαση για την πρόληψη της εξάπλωσης της νόσου, πραγματοποιήσαμε εμβολιασμούς σε παιδιά Ρομά που διαμένουν στον Πέλεκα (ηλικίας 12 μηνών έως 16 ετών). Η εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών Ρομά είναι σε καλό επίπεδο, ωστόσο ο στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν να καλυφθεί πλήρως ο εμβολιασμός των περισσότερων παιδιών».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι με τη συμβολή της Νοσηλεύτριας του Παραρτήματος Ρομά του Δήμου Κατερίνης - Σταματίας Μπέλη καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να ολοκληρώνονται οι εμβολιασμοί όλων των παιδιών Ρομά που διαβιούν στον καταυλισμό του Πέλεκα, ώστε να προασπίζεται η υγεία όλων χωρίς διακρίσεις.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια