HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Εκλογές Επιμελητηρίου Πιερίας: Ξεκίνησε ο αγώνας – Ποιος προηγείται;


Μετά και την επίσημη πλέον ανακοίνωση, όπως είχαμε προβλέψει (διαβάστε εδώ), του κ. Κωνσταντίνου Πίτσια ως υποψήφιου προέδρου του Επιμελητηρίου στις φετινές εκλογές, ξεκίνησαν και οι επίσημες ανακοινώσεις υποψηφίων σχεδόν καθημερινά.

Μια τακτική που χρησιμοποιήθηκε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, και εκ του αποτελέσματος, δεν πήγε και τόσο καλά. Απορώ μάλιστα γιατί συνεχίζει να χρησιμοποιείται και σήμερα. Από άγνοια ίσως, ή μήπως υποσυνείδητα κάποιοι βρίσκονται ακόμη σε διάθεση δημοτικών εκλογών; Ποιος ξέρει…

Μια παλιομοδίτικη τακτική, που για την ιστορία, εφάρμοσαν οι ειδικοί της επικοινωνίας κάποια στιγμή πριν χρόνια, όταν σ’ εκλογικές αναμετρήσεις, είχαν 2 ή περισσότερους υποψήφιους που ήταν άγνωστοι στις τοπικές κοινωνίες, και με ανακοινώσεις γνωστών ανθρώπων της και αγαπημένων περσόνων να στηρίζουν τους υποψήφιους, έστελναν μήνυμα εμπιστοσύνης στο εκλογικό σώμα:  «Αφού ο τάδε γνωστός και δημοφιλής, που θεωρείται έντιμος και αξιοπρεπής, είναι δίπλα στον υποψήφιο και τον εμπιστεύεται εκείνος, άρα θα τον εμπιστευτείς  και θα τον ψηφίσεις κι εσύ…» ήταν το μήνυμα που ήθελαν να περάσουν στους ψηφοφόρους. 

Ισχύει όμως αυτή η τακτική στις εκλογές του Επιμελητηρίου Πιερίας;

Ίσως και να είχε κάποια ισχύ αν είχαμε να κάνουμε με δύο άγνωστους υποψήφιους στην τοπική κοινωνία. Στην προκειμένη περίπτωση όμως έχουμε από την μία, τον νυν πρόεδρο Ηλία Χατζηχριστοδούλου, που στη διάρκεια της θητείας του δημιουργήσει άφθονο και ποιοτικό έργο για τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες του τόπου, αλλά και για όλη την Πιερία γενικά, και από την άλλη έχουμε έναν επιχειρηματία, που όμως είναι εντελώς άγνωστος στην τοπική κοινωνία, αφού όλα τα χρόνια απείχε από κάθε δραστηριότητα (κοινωνική, πολιτιστική, πολιτική κ.λ.π.), προφανώς λόγω της ενασχόλησής του μόνο με τις επιχειρήσεις του.


Με άλλα λόγια το εκλογικό σώμα καλείται να διαλέξει τον επόμενο εκπρόσωπό του ανάμεσα σ’ έναν έμπειρο και εργατικό, πρόεδρο που έχει αποδείξει επανειλημμένα και μ’ επιτυχία ότι έχει την διάθεση να εργαστεί, αλλά και να παλέψει για την επιχειρηματικότητα, που είναι αγαπητός στην τοπική κοινωνία, και δίνει το παρών στην κοινωνική (και όχι μόνο) ζωή του τόπου, σε κάθε ευκαιρία, τον Ηλία Χατζηχριστοδούλου, και σ’ έναν επιχειρηματία, που όμως είναι εντελώς άγνωστος στην τοπική κοινωνία, αφού όλα τα χρόνια απείχε από κάθε δραστηριότητα (κοινωνική, πολιτιστική, πολιτική κ.λ.π.), προφανώς λόγω της ενασχόλησής του μόνο με τις επιχειρήσεις του.

Το δεύτερο σημείο που αποδεικνύει ότι η παραπάνω τακτική ΔΕΝ ισχύει στις φετινές εκλογές του Επιμελητηρίου Πιερίας, είναι η ποιότητα του εκλογικού σώματος. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με απλούς ψηφοφόρους που μπορεί κανείς να τους «κλέψει» την ψήφο με ασήμαντα ανταλλάγματα, αλλά ευφυείς επιχειρηματίες που ξέρουν τι θέλουν, αναγνωρίζουν τις ικανότητες των υποψηφίων και βασικό τους κριτήριο για την ψήφο τους είναι το συμφέρον της επιχείρησής τους και του τόπου τους.

Τέλος, σε μια σχετικά μικρή κοινωνία, όπως η δική μας, όπου λίγο έως πολύ όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας, θεωρώ πως είναι δύσκολο πια να βρεθεί κάποιος να «κλέψει» την ψήφο των επιχειρηματιών της Πιερίας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, στις φετινές εκλογές του Επιμελητηρίου Πιερίας, παρ’ όλο που θα έχουν ενδιαφέρον για πολλούς λόγους, ΔΕΝ θα έχουμε εκπλήξεις. Εδώ είμαστε όμως να παρακολουθούμε καθημερινά τις εξελίξεις και τις όποιες εκπλήξεις (ή όχι) μας επιφυλάσσουν μέχρι τον Δεκέμβριο.


Γράφει & υπογράφει

Πέτρος Σταθακόπουλος.-


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια