HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τα πιο νόστιμα ζυμαρικά με τόνο σε κονσέρβα που έχετε κάνει ποτέ


Έτοιμα σε λιγότερο από 15 λεπτά

Υλικά
  • 200 γρ. σπαγγέτι
  • 1 κ. σ. αλάτι
  • 280 γρ. τόνο σε λάδι, στραγγισμένο (διατηρήστε το λάδι)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 φιλέτα αντζούγιες, ψιλοκομμένα
  • 1/2 κ. γλ. νιφάδες τσίλι
  • 2 κ. γλ. κάπαρη
  • 1 κ. σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 1 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ. σ. χυμό λεμόνι
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Φέρτε σε βρασμό 3 λίτρα νερό με 1 κουταλιά της σούπας αλάτι. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες μέχρι να γίνουν al dente μείον 1 λεπτό. Λίγο πριν τα σουρώστε, βγάλτε περίπου 1 φλιτζάνι νερό μαγειρέματος ζυμαρικών και, στη συνέχεια, σουρώστε τα ζυμαρικά.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα, ζεστάνετε το λάδι που κρατήσατε από τις κονσέρβες τόνου σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο, τις αντζούγιες και τις νιφάδες τσίλι. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε για 1 λεπτό.
  3. Προσθέστε τα ζυμαρικά, την κάπαρη και 1/3 φλιτζανιού από το νερό που κρατήσατε για τα ζυμαρικά. Ανακατέψτε για 2 λεπτά.
  4. Κλείστε τη φωτιά. Προσθέστε τον τόνο, το μαϊντανό, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε απαλά και σερβίρετε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια