HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τα νεότερα για επιδότηση συσκευών 2024: Το «έξυπνο» κουπόνι και η αίτηση στο gov.gr


Μία σημαντική αλλαγή στο ωράριο του νυχτερινού ρεύματος πυροδοτεί εξελίξεις και μια νέα επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών. Το νέο εκπτωτικό κουπόνι που θα εξαργυρώνεται στα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών, θα έχει περιορισμούς στην επιλογή ηλεκτρικής συσκευής, ενώ ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν θα αφορά μονάχα κλιματιστικό, ψυγείο ή καταψύκτη, όπως έγινε στον πρώτο κύκλο του «Αλλάζω Συσκευή» ή εάν θα μπουν περισσότερες επιλογές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχουν γίνει ακόμα επίσημες ανακοινώσεις από το αρμόδιο υπουργείου, το Ενέργειας και Περιβάλλοντος, αλλά η είδηση «πέρασε» σε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» και συνδέεται άμεσα με τις αλλαγές στο νυχτερινό τιμολόγιο, που αναμένεται να γίνει... μεσημεριανό με ωράριο 11:00-16:00.

Το νέο voucher για αγορά, θα αφορά μονάχα τις λεγόμενες «έξυπνες» συσκευές, που μπορούν δηλαδή να χειριστούν οι καταναλωτές από το κινητό τους, καθώς συνδέονται με WiFi. Έτσι, θα μπορέσει ο καταναλωτής να εκμεταλλευτεί τις μεσημερινές ώρες -που οι περισσότεροι δουλεύουν- για να μειωμένη τιμή στο ρεύμα.

Διαβάστε παρακάτω όσα ίσχυαν στον πρώτο κύκλο του «Αλλάζω Συσκευή» και ποια ήταν η διαδικασία της αίτησης για να πάρουν οι δικαιούχοι το κουπόνι:

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών ξανά μέσω gov.gr - Όλη η διαδικασία

Παρότι ακόμα δεν υπάρχουν ανακοινώσεις, το παράδειγμα του πρώτου κύκλου του «Αλλάζω Συσκευή» μας δίνει τον «οδικό χάρτη» για το πώς θα γίνει. Η πλατφόρμα αναμένεται να είναι ξανά το allazosyskevi.gov.gr (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) και η αίτηση θα γίνεται με κωδικούς Taxisnet. Υπενθυμίζεται ότι με την είσοδο στην πλατφόρμα, οι δικαιούχοι χρειάζονταν να έχουν ακόμα τρία απαραίτητα στοιχεία:

  • τον αριθμό ταυτότητας
  • το ΑΦΜ
  • τον αριθμό παροχής ρεύματος

Θα πρέπει επίσης να δηλώσουν και το είδος της συσκευής που ενδιαφέρονται να αλλάξουν. Την προηγούμενη φορά ήταν κλιματιστικό, ψυγείο ή καταψύκτης, αυτή τη φορά όμως, επειδή θα απευθύνεται μόνο σε «έξυπνες» συσκευές, ενδεχομένως να προστεθούν και άλλες επιλογές.

Την αίτηση θα μπορούν να την κάνουν οι δικαιούχοι είτε από τον υπολογιστή τους, είτε μέσω λογιστή, είτε στο κατάστημα.

Μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας, θα υπάρξει μέσω κριτηρίων, κοινωνικών και εισοδηματικών μία ιεράρχηση, από την οποία θα προκύψουν οι δικαιούχοι και οι επιλαχόντες.

Μόλις οι δικαιούχοι ενημερώνονται και λαμβάνουν το voucher με την έκπτωση που δικαιούνται (το ποσό δεν θα καταβάλλεται στην τράπεζα), απευθύνονται στο κατάστημα που επιθυμούν, όπου θα επιλέγουν την συσκευή με την οποία θα αλλάξουν την παλιά.

Στη συνέχεια γίνεται η πληρωμή της νέας συσκευής, με την επιδότηση να αφαιρείται απευθείας.

Το τελευταίο βήμα είναι να ορισθεί από το κατάστημα η ημερομηνία κατά την οποία θα μεταβεί στο σπίτι του δικαιούχου ο τεχνικός, ο οποίος θα διαπιστώσει πως η συσκευή που θα αλλαχθεί λειτουργεί.

Αν δεν υπάρξει πρόβλημα με τη λειτουργία της, τότε θα αποσυνδέεται και θα συνδέεται η καινούρια.

Τα ποσά της επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών

Στο πρώτο «Αλλάζω Συσκευή» δεν προβλεπόταν επιταγή με ακριβές ποσό, αλλά με ποσοστό έκπτωσης που ορίστηκε από 35% έως 50% ανάλογα με τα εισοδηματικά και τα κοινωνικά κριτήρια του εκάστοτε δικαιούχου.

Αλλάζω Συσκευή: Επιδότηση με 2 προϋποθέσεις

Οι δύο βασικές προϋποθέσεις που είχαν οριστεί για το πρόγραμμα είναι πως η συσκευή, η οποία δηλώθηκε για αντικατάσταση, έπρεπε να λειτουργεί και ότι έπρεπε να αντικατασταθεί από μια ίδιου τύπου συσκευή. Με πιο απλά λόγια, δεν επιτρεπόταν η αντικατάσταση -για παράδειγμα- ενός ψυγείου με ένα κλιματιστικό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια