HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Δώρα για τη Γιορτή της Μητέρας 2024: Πρωτότυπες ιδέες


Αύριο, Κυριακή 12 Μαΐου 2024, θα τιμήσουμε τη γιορτή της μητέρας, η οποία είναι αφιερωμένη στην προσφορά της μητέρας στα παιδιά και την οικογένειά της αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η γιορτή της μητέρας πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε πάνω από 50 χώρες του πλανήτη, ωστόσο η ημερομηνία μπορεί να διαφέρει από χώρα σε χώρα και από χρονιά σε χρονιά.

Παραδοσιακά, στην Ελλάδα, η Ημέρα της Μητέρας είχε αρχικά συνδεθεί με τη γιορτή της Υπαπαντής, η οποία και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου, καθώς εκείνη την ημέρα η ορθόδοξη εκκλησία τιμά την επίσκεψη της Παναγίας και του Ιωσήφ -μαζί με το μικρό Χριστό- στην εκκλησία, για να πάρει ο θεάνθρωπος την «ευλογία» («σαράντισμα» κατά τη σημερινή ορολογία).

Εντούτοις, από την δεκαετία του 1960 και έπειτα, η Ελλάδα άρχισε να ακολουθεί τον δυτικό εορτασμό και έτσι, πλέον, η ημέρα αυτή γιορτάζεται κάθε χρόνο, την δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, αν και η ορθόδοξη εκκλησία επιμένει στην παλαιά ημέρα εορτασμού και διοργανώνει σχετικές εκδηλώσεις.

Δώρα για τη Γιορτή της Μητέρας

Είναι γεγονός ότι πολλοί από εμάς θεωρούμε την προσφορά της μητέρας μας ορισμένες φορές δεδομένη, επομένως με ένα δώρο ή μια όμορφη χειρονομία θα μπορούσε να δείξει στη γυναίκα που μας μεγάλωσε, πόσο πολύ εκτιμάμε αυτά που κάνει για εμάς.

Σύμφωνα με το «Forbes» τα περισσότερα δώρα που επιλέγονται για τη γιορτή της μητέρας έχουν να κάνουν με την ομορφιά ή τη μόδα, όπως:

  • Άρωμα
  • Ρούχα
  • Καλλυντικά
  • Προϊόντα περιποίησης προσώπου
  • Κοσμήματα
  • Δωροκάρτα από το αγαπημένο τους κατάστημα

Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν τα λουλούδια και τα γλυκά, ενώ μπορείτε να πάρετε έμπνευση και από τα ενδιαφέροντα της μητέρας σας (για παράδειγμα, ένα βιβλίο εάν διαβάζει λογοτεχνία, ή εισιτήρια για μια ταινία ή μια θεατρική παράσταση). Εάν η μητέρα σας έχει ανάγκη από έξτρα χαλάρωση, υπάρχει η επιλογή μιας συνεδρίας χαλαρωτικού μασάζ, η κάποιας θεραπείας προσώπου ή σώματος, στην οποία θα μπορούσατε να τη συνοδεύσετε για να περάσετε λίγο παραπάνω χρόνο μαζί της.

Μάλιστα, η έρευνα που επικαλείται το «Forbes» αποκάλυψε ότι οι περισσότερες μητέρες θα προτιμούσαν μια εμπειρία από ένα απτό δώρο, όπως για παράδειγμα ένα γεύμα στο αγαπημένο τους εστιατόριο, ή ακόμα και ένα γεύμα στο σπίτι, το οποίο θα μπορούσαν να προετοιμάσουν τα παιδιά τους. Στη δημοσκόπηση, οι περισσότερες μητέρες ανέφεραν ότι θα ήθελαν να περάσουν την ημέρα αυτή οικογενειακά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια