HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τραγωδία στις ΗΠΑ: Τουλάχιστον 21 νεκροί από το φονικό πέρασμα των ανεμοστρόβιλων σε 4 πολιτείες


Οι καταιγίδες που προκάλεσαν ανεμοστρόβιλους και σάρωσαν τις νότιες πεδιάδες των ΗΠΑ έχουν αφήσει τουλάχιστον 21 νεκρούς από το πρωί της Δευτέρας σε τέσσερις πολιτείες.

Παράλληλα, έχουν καταστρέψει εκατοντάδες κτίρια, ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για περισσότερα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ο απολογισμός των νεκρών το Σαββατοκύριακο της Ημέρας της Μνήμης περιλαμβάνει οκτώ νεκρούς στο Αρκάνσας, επτά στο Τέξας, τέσσερις στο Κεντάκι και δύο στην Οκλαχόμα, σύμφωνα με τους μέχρι τώρα απολογισμούς των κρατικών αρχών έκτακτης ανάγκης.

Ο κυβερνήτης του Κεντάκι Άντι Μπέσιρ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το πρωί της Δευτέρας, ενώ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, δήλωσε ότι έχει εκδοθεί δελτίο επιφυλακής για ισχυρές καταιγίδες για τμήματα της Τζόρτζια και της Νότιας Καρολίνας τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας.

«Ήταν δύσκολη νύχτα για τον λαό μας», δήλωσε ο κυβερνήτης του Κεντάκι στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter) τη Δευτέρα.

Ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι «καταστροφικές καταιγίδες έπληξαν σχεδόν όλη την πολιτεία». Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι 100 πολιτειακές λεωφόροι και δρόμοι υπέστησαν ζημιές από τις καταιγίδες.

Επιπλέον, τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους -ανάμεσά τους δύο παιδιά ηλικίας 2 και 5 ετών από μία οικογένεια- και σχεδόν 100 τραυματίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου όταν ισχυρός ανεμοστρόβιλος έπληξε κοινότητες στο βόρειο Τέξας κοντά στα σύνορα με την Οκλαχόμα, δήλωσε ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή.

Αργά την Κυριακή, η κυβερνήτης του Αρκάνσας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς δήλωσε ότι η πολιτεία είχε τουλάχιστον οκτώ νεκρούς μετά τις καταιγίδες. Κάτοικος του Αρκάνσας που έπασχε από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια πέθανε λόγω έλλειψης οξυγόνου όταν κόπηκε το ρεύμα.

Εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί αντιμετώπισαν διακοπές ρεύματος τη Δευτέρα λόγω των καιρικών συνθηκών, με το Κεντάκι μόνο να έχει πάνω από 180.000 διακοπές ρεύματος.

Σε κάποιες περιοχές, η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης θα μπορούσε να διαρκέσει αρκετές ημέρες, δήλωσε ο Beshear, ο κυβερνήτης του Κεντάκι, σε ενημέρωση των δημοσιογράφων τη Δευτέρα.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε για πρόσθετες καταιγίδες που κινούνται στις κοιλάδες του Οχάιο και του Τενεσί, φέρνοντας καταστροφικούς ανέμους, χαλάζι και περισσότερους ανεμοστρόβιλους, καθώς και ισχυρές βροχοπτώσεις ικανές να προκαλέσουν αστραπιαίες πλημμύρες.

Τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα ήρθαν μόλις λίγες ημέρες αφότου ένας ισχυρός ανεμοστρόβιλος διέσχισε πόλη της Αϊόβα, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους, και περισσότεροι ανεμοστρόβιλοι «χτύπησαν» το Τέξας την περασμένη εβδομάδα.

Οι ΗΠΑ προετοιμάζονταν για μια περίοδο τυφώνων στον Ατλαντικό, την οποία οι κυβερνητικοί μετεωρολόγοι χαρακτήρισαν δυνητικά «μεγάλης κλίμακας» για το 2024, η οποία θα ξεκινήσει την 1η Ιουνίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια