HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Μιζούρι: 75χρονος στραγγάλισε την άρρωστη σύζυγό του στο νοσοκομείο – Δεν μπορούσε να πληρώνει τη θεραπεία της


Ένας άνδρας φέρεται να σκότωσε την ασθενή σύζυγό του μέσα στο νοσοκομείο στο Μιζούρι των ΗΠΑ καθώς δεν άντεχε να πληρώνει την δαπανηρή της θεραπεία.


Ο 75χρονος Ronnie Wiggs στραγγάλισε τη σύζυγό του καθώς εκείνη βρισκόταν σε νοσοκομείο για μια διαδικασία που σχετιζόταν με τη συνεχιζόμενη θεραπεία αιμοκάθαρσης των νεφρών της.

Ο άντρας την στραγγάλισε μέχρι θανάτου στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου, ισχυριζόμενος ότι δεν είχε πλέον την οικονομική δυνατότητα να πληρώνει για τη θεραπεία, σύμφωνα με τις αρχές.


Σοκ στο Μιζούρι με την εν ψυχρώ δολοφονία

Σύμφωνα με δήλωση που δημοσίευσαν οι εισαγγελείς το Σάββατο, ο Γουίγκς είχε συνοδεύσει τη σύζυγό του σε νοσοκομείο στην Ιντιπέντενς του Μιζούρι, προκειμένου να λάβει μια νέα ιατρική συσκευή που θα της επέτρεπε να συνεχίσει να υποβάλλεται στην θεραπεία τω νεφρών της.

Στη συνέχεια ο 75χρονος τη στραγγάλισε θανάσιμα -καλύπτοντας τη μύτη και το στόμα της για να μην ουρλιάξει- ενώ εκείνη ήταν μπρούμυτα στο κρεβάτι, ανέφεραν οι εισαγγελείς και τα τοπικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο άντρας έφυγε από το νοσοκομείο μετά τη δολοφονία, αλλά επέστρεψε όταν οι υπάλληλοι βρήκαν τη σύζυγό του άψυχη.

Σε απόσταση αναπνοής από τουλάχιστον έναν υπάλληλο του νοσοκομείου, ο άντρας παραδέχτηκε: «Εγώ το έκανα. Εγώ τη σκότωσα. Την έπνιξα», μετέδωσε ο ειδησεογραφικός σταθμός KCTV, επικαλούμενος ένορκη κατάθεση της αστυνομίας που κατατέθηκε στο δικαστήριο.

Ο υπάλληλος που άκουσε την ομολογία του 75χρονου κάλεσε έναν αστυνομικό που βρισκόταν στο νοσοκομείο για να τον συλλάβει. Στη συνέχεια ο Γουίγκς οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της για να ανακριθεί.

Εκεί, αφηγήθηκε πώς σκότωσε τη σύζυγό του – καθώς και εξήγησε ότι δεν μπορούσε πλέον ούτε να τη φροντίσει ούτε να πληρώσει τα ιατρικά της έξοδα, ανέφερε η δήλωση των εισαγγελέων.

Είχε προσπαθήσει να την δολοφονήσει ακόμη δυο φορές

Παραδέχτηκε επίσης ότι στο παρελθόν είχε προσπαθήσει να δολοφονήσει τη σύζυγό του δύο φορές, σύμφωνα με την αστυνομική δήλωση που εξέτασε το KCTV. Η μία υποτιθέμενη απόπειρα – σε μια μονάδα ιατρικής αποκατάστασης – ματαιώθηκε όταν εκείνη ξύπνησε σε ακατάλληλη για εκείνον στιγμή. Η άλλη απόπειρα, στο νοσοκομείο, ναυάγησε για εκείνον επειδή οι γιατροί την είχαν συνδέσει σε διάφορες οθόνες, φέρεται να είπε στην αστυνομία.

Οι αξιωματούχοι δεν είχαν δώσει αμέσως στη δημοσιότητα το όνομα της συζύγου του.. Τα δημόσια αρχεία που εξέτασε το έγγραφο δείχνουν ότι το θύμα ήταν 72 ετών.

Η αστυνομία συνέλαβε τον άνδρα για ένα έγκλημα που στις περισσότερες περιπτώσεις μπορεί να επιφέρει από 10 έως 30 χρόνια φυλάκισης, σύμφωνα με τη νομοθεσία του Μιζούρι. Ο δικαστής όρισε την εγγύησή του σε 250.000 δολάρια. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο δικαστήριο τη Δευτέρα και έχει προγραμματιστεί προσωρινά ακρόαση την Πέμπτη.

Στις ΗΠΑ, το ποσοστό των γυναικών και των κοριτσιών που δολοφονούνται από ερωτικούς συντρόφους είναι πενταπλάσιο σε σχέση με τα αγόρια και τους άνδρες. Και αποτελεί περίπου το 63% των θυμάτων σε μια σειρά ανθρωποκτονιών που πραγματοποιήθηκαν από οικογενειακούς φροντιστές, οι οποίες ερευνήθηκαν στο πλαίσιο μιας εθνικής μελέτης των Κέντρων Ελέγχου Ασθενειών.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια