Πλούσιο, αφράτο και γευστικό πιάτο
Υλικά
- 4 αυγά
- 6 φέτες καπνιστού μπέικον
- 1 κ. γλ. ελαιόλαδο
- 1 μικρή φέτα λευκό ψωμί, κομμένο σε μικρά κομμάτια, ή 40 γρ. τριμμένη φρυγανιά
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό ή σχοινόπρασο, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
- 1/2 κ. γλ. νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
- 40 γρ. τσένταρ, τριμμένο
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το air fryer στους 200 βαθμούς.
- Τοποθετήστε το μπέικον σε ένα μικρό αντικολλητικό ταψί (ή χρησιμοποιήστε δύο ατομικά ταψιά) και ψήστε το για 5 -7 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα αλλά να μην είναι πολύ τραγανό. Βάλτε το μπέικον σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει και στη συνέχεια ρίξτε το ελαιόλαδο στο ταψί (ή μοιράστε το στα δύο ταψιά).
- Εντωμεταξύ, χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ και ανακατέψτε τη φρυγανιά, το μαϊντανό, τις νιφάδες τσίλι (αν χρησιμοποιήσετε), το μεγαλύτερο μέρος του τυριού και λίγο αλάτι.
- Μειώστε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς, ρίξτε το μείγμα αυγών στη φόρμα ή στις φόρμες και ψήστε για 8- 12 λεπτά μέχρι η φριτάτα να πάρει χρώμα και να σταθεροποιηθεί εντελώς.
- Ψιλοκόψτε το μπέικον και πασπαλίστε το πάνω από τη μαγειρεμένη φριτάτα μαζί με το τυρί που κρατήσατε.
- Επιστρέψτε στο air fryer για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Πασπαλίστε με λίγο μαϊντανό και σερβίρετε.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!