HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ο αρχηγός της τουρκικής μαφίας των «Baygaras» κρυβόταν στους Αμπελόκηπους - Τον έψαχναν MIT και ΕΥΠ


Πάση θυσία επιζητούσαν τη σύλληψη του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης των «Baygaras» οι πράκτορες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, καθώς μόνο έτσι θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι μπήκε τέλος στη δράση της μεγαλύτερης συμμορίας των Αδάνων.

Οι «Baygaras» δραστηριοποιούνταν επί πάρα πολλά χρόνια στη διακίνηση ναρκωτικών και όπλων, ενώ κάποια μέλη τους φέρονται να είχαν σχέσεις «συνεργασίας» με κυκλώματα διακίνησης.

Οι Τούρκοι πράκτορες είχαν διαβιβάσει πληροφορίες στην ΕΥΠ περί παρουσίας του 29χρονου αρχηγού R.B. στη χώρα μας.

O R.B. «κληρονόμησε», σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, την αρχηγία της εγκληματικής οργάνωσης από το μεγαλύτερο αδερφό του. Πρόκειται για 36χρονο που δολοφονήθηκε το 2020 μέσα σε ζαχαροπλαστείο.

Η πρώτη επιχειρησιακή πράξη των ελληνικών υπηρεσιών έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν μετά από ενδελεχή έρευνα οι μυστικές υπηρεσίες ανίχνευσαν έναν... παράξενο Τούρκο «τουρίστα» με εμφανή οικονομική άνεση που έκανε «διακοπές» μαζί με ομοεθνή φίλο του στα Χανιά.

Η ΕΥΠ είχε την πληροφορία ότι ο «τουρίστας» μπορεί να συνδέεται με τον καταζητούμενο R.B. Πιο συγκεκριμένα, η πληροφορία ανέφερε ότι ο «τουρίστας» μπορεί να σχετίζεται με κύκλωμα διακινητών που ανέλαβε το ταξίδι του 29χρονου αρχηγού από την Τουρκία (όπου ήταν καταζητούμενος) στην Ελλάδα. Τελικά η Αστυνομία έκανε έφοδο στο πολυτελές σπίτι στα Χανιά και εντόπισε ένα όπλο, σφαίρες και άλλα στοιχεία. Από τις ελληνικές Αρχές δεν διέρρευσε τότε το παραμικρό σε σχέση με τον πραγματικό λόγο της εφόδου στη βίλα, παρά μόνο ότι σχηματίστηκε δικογραφία για το νόμο περί όπλων.

Από εκείνη τη στιγμή η έρευνα για να εντοπιστεί ο καταζητούμενος «ηγέτης» των «Baygaras», για τον οποίο όλες οι ενδείξεις κατέτειναν στο συμπέρασμα ότι κρύβεται επί ελληνικού εδάφους. Οι τουρκικές Αρχές είχαν «σαρώσει» τα Άδανα και άλλες περιοχές για το «ξήλωμα» της εγκληματικής οργάνωσης, ωστόσο, ήταν αδύνατο να βρεθούν τα ίχνη του στη γειτονική χώρα.

Ο 29χρονος επέλεξε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή της Αθήνας για να περάσει απαρατήρητος. Φαίνεται ότι εγκαταστάθηκε στους Αμπελόκηπους, όπου τελικά οι αστυνομικοί τον εντόπισαν την περασμένη Παρασκευή σε μία έξοδό του. Σε βάρος του εκκρεμούσαν 14 εθνικά εντάλματα στην Τουρκία και μία ερυθρά αγγελία της Ιντερπόλ. Αρμόδιες πηγές σημειώνουν ότι η έκδοσή του στην Τουρκία είναι θέμα ημερών.

Σημειώνεται ότι η σύλληψη του καταζητούμενου στους Αμπελόκηπους έγινε -συγκυριακά- τρεις ημέρες πριν τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγές του iΕidiseis σημειώνουν ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα μόλις τεσσάρων μηνών που η ΕΥΠ συνεργάζεται με την τουρκική MIT, γεγονός που δείχνει ότι έχει ενισχυθεί ο δίαυλος επικοινωνίας και συνεργασίας (απότοκο της βελτίωσης των διμερών σχέσεων).

Τον περασμένο Ιανουάριο είχε «ξηλωθεί» μεγάλο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών με έδρα την Τουρκία, το οποίο θησαύριζε μεταφέροντας ανθρώπους από τα τουρκικά παράλια στα νησιά του Αιγαίου.

Οι συλλήψεις της τουρκικής Αστυνομίας έγιναν μετά από τη διαβίβαση πληροφοριών από την ΕΥΠ στη ΜΙΤ. Συνολικά οι τουρκικές Αρχές είχαν συλλάβει τότε 11 διακινητές, οι περισσότεροι εκ των οποίων είχαν έδρα τη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια