HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε ξεκινά η υποβολή αιτήσεων – Οι δικαιούχοι και τα εισοδηματικά κριτήρια


Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη υποβολής αιτήσεων για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2024, καθώς η πλατφόρμα δεν αποκλείεται να ανοίξει μέχρι και αύριο, Παρασκευή 31 Μαΐου.


Οι δικαιούχοι και τα εισοδηματικά κριτήρια

Δικαιούχοι θα είναι όσοι είναι ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ και πληρώνουν εισφορές για την ΔΥΠΑ, τουλάχιστον από την 1η Ιανουαρίου 2023 έως την προηγούμενη της λήξης προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Δηλαδή, κάποιος που είναι ασφαλισμένος αλλά δεν πληρώνει εισφορές υπέρ ανεργίας ΔΥΠΑ, δεν δικαιούται να κάνει αίτηση για Κοινωνικό Τουρισμό, μια τέτοια κατηγορία είναι οι ασφαλισμένοι στον ΕΔΟΕΑΠ.

Έως 30.000 ευρώ είναι το εισόδημα για όλους.

Για τους μακροχρόνια ανέργους, τα εισοδηματικά κριτήρια ορίζονται ως εξής:

  • άγαμοι: έως 16.000 ευρώ
  • έγγαμοι: έως 24.000 ευρώ (+ 3.000 ευρώ ανά παιδί)

Σημειώνεται πως, στο φετινό πρόγραμμα, διευρύνονται οι κατηγορίες των δικαιούχων, ενώ ενισχύονται οι ευάλωτες ομάδες καθώς προβλέπεται μοριοδότηση για τα άτομα με αναπηρία και τους μονογονείς.

Δικαιούχοι είναι:

  • εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • ασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2022 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Πώς κάνετε αίτηση για Κοινωνικό Τουρισμό 2024

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) με τους κωδικούς TAXISnet.

Συγκεκριμένα τα βήματα είναι:

  • Αρχική
  • Εργασία και ασφάλιση
  • Αποζημιώσεις και Παροχές
  • Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού (ΔΥΠΑ)

Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέα, αριθμός παιδιών, εισόδημα) με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Τα δικαιολογητικά που αφορούν στις προϋποθέσεις συμμετοχής ή στη μοριοδότηση των δικαιούχων αναζητούνται αυτεπάγγελτα. Σε όσες περιπτώσεις απαιτούνται δικαιολογητικά λόγω μη δυνατότητας αυτεπάγγελτης αναζήτησης, αυτά επισυνάπτονται στις αιτήσεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια