HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Οι λεχώνες στην ουρά για το επίδομα - Χωρίς εισόδημα οι νέες μητέρες


Μετά την περίοδο κύησης ακλουθεί άλλη μια 9μηνο περίοδο… επώασης και αναμονής για την απόδοση του επιδόματος μητρότητας .

Μπορεί ο πρωθυπουργός να έχει ανακοινώσει ότι η σχετική πλατφόρμα είναι έτοιμη εδώ και 45 ημέρες, από τις 18 Απριλίου, ωστόσο δεν πρόκειται να παραδοθεί και, εν πάση περιπτώσει, δεν θα είναι πλήρως προσαρμοσμένη μέχρι τις αρχές Αυγούστου.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο εργαζομένων της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) «εδώ και δυο χρόνια για την έκδοση του επιδόματος γονικής άδειας ο κάθε υπάλληλος επεξεργάζονταν τις αιτήσεις χωρίς την παροχή κάποιου ηλεκτρονικού συστήματος και πάντως εκτός του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ-ΟΑΕΔ), υπολογίζοντας τα ποσά με τον παλιό γνωστό τρόπο χρησιμοποιώντας τα κομπιουτεράκια…

…Την 18η Απριλίου οι υπάλληλοι της ΔΥΠΑ ενημερώθηκαν να σταματήσουν να υπολογίζουν όλα τα επιδόματα γονικής άδειας διότι θα υπολογίζονται μέσω του νέου ΟΠΣ κατόπιν αναβάθμισης από την ανάδοχο εταιρεία ενόψει της έναρξης λειτουργίας της νέας πλατφόρμας…»

Απόρριψη αιτημάτων

Ωστόσο η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη:

- Οι δικαιούχοι των επιδομάτων και οι υπάλληλοι εδώ και ενάμισι μήνα βρίσκονται αντιμέτωποι με πολλαπλά προβλήματα όπως απορριπτικές αποφάσεις για εκπρόθεσμες αιτήσεις παρότι είχαν κατατεθεί εμπρόθεσμα,

- προβλήματα στη διαλειτουργικότητα με τον e-ΕΦΚΑ,

-λανθασμένος υπολογισμός των ποσών κ.α.

«Βρισκόμαστε, δυστυχώς, στα τέλη Μαΐου και πολλά από τα προβλήματα δεν έχουν επιλυθεί ακόμη, ενώ χιλιάδες μητέρες καλούν στα υποκαταστήματα της ΔΥΠΑ για να μάθουν πότε θα πληρωθούν» αποκαλύπτει ο Σύλλογος.

«Η όλη επεξεργασία των αιτήσεων για το επίδομα για κάθε παιδί και την 9μηνη άδεια μητρότητας (7μηνη πατρότητας) έχει καθυστερήσει πάνω από ενάμισι μήνα με αποκλειστική ευθύνη των Διοικούντων, ενώ οι υπάλληλοι είναι παράλληλα επιφορτισμένοι με πολλά αντικείμενα εργασίας όπως επιδόματα ανεργίας, εγγραφές αναπληρωτών εκπαιδευτικών, έναρξη του νέου κοινωνικού τουρισμού και ενστάσεις, κατασκηνωτικό πρόγραμμα και εξέταση ενστάσεων κ.α.» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντίνος Λιβέρης.

Σε κάθε περίπτωση η ανάδοχος του έργου εταιρεία δεν είναι εκπρόθεσμη, αφού η σχετική σύμβαση 25/24 προβλέπει σαν καταληκτική ημερομηνία παράδοσης του έργου την 4η Αυγούστου. Απλώς στην κυβέρνηση, μετά τη μεγάλη καθυστέρηση επέκτασης της 9μηνης άδειας μητρότητας στις αγρότισσες και τις ελεύθερες επαγγελματίες, τώρα σπεύδει να ανακοινώσει προεκλογικά ότι θα δοθούν άδειες και επιδόματα εγκαίρως. Χωρίς την αναγκαία προετοιμασία. Ταλαιπωρώντας έτσι τις λεχώνες…

«Δεν είναι δυνατόν να καθυστερεί η καταβολή αυτών των επιδομάτων γιατί, δυστυχώς, η συντριπτική πλειονότητα των δικαιούχων, χιλιάδες μητέρες δηλαδή στην περίοδο της μητρότητας που διανύουν, δεν έχουν άλλο εισόδημα για να αναθρέψουν τα παιδιά τους…»
Κατά τα λοιπά η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός επεξεργάζονται και νέα μέτρα αντιμετώπισης του Δημογραφικού…


ΠηγήΠηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια