HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Βραυρώνα: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από την ιατροδικαστική - «Το βρέφος μάλλον γεννήθηκε ζωντανό»


Ζωντανό γεννήθηκε,
 σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή, το βρέφος που εντοπίστηκε νεκρό σε χωματερή στον Βραυρώνα.

Πληροφορίες του iΕidiseis σημειώνουν ότι ο ιατροδικαστής δεν έχει καταλήξει σε τελικό συμπέρασμα και δεν έχει υπογράψει σχετικώς, καθώς θα περιμένει τις ιστολογικές εξετάσεις για να αποφανθεί. Ωστόσο, σημειώνεται ότι κατά την επικρατέστερη εκδοχή -σύμφωνα πάντα με τον ιατροδικαστή- το βρέφος γεννήθηκε ζωντανό και ο θάνατός του επήλθε σε δεύτερο χρόνο.

Το κατά πόσο το βρέφος γεννήθηκε ζωντανό ή νεκρό θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ποινική μεταχείριση των γονέων, που ήδη έχουν συλληφθεί και κατηγορούνται για ανθρωποκτονία. Και αυτό διότι σε περίπτωση που το βρέφος γεννήθηκε ζωντανό τότε η κατηγορία θα είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση. Εάν το βρέφος διαπιστωθεί ότι γεννήθηκε νεκρό, τότε η κατηγορία θα αλλάξει και δεν θα κατηγορηθούν για ανθρωποκτονία αλλά για περιύβριση νεκρού και άλλα αδικήματα.

Το βρέφος έφερε τραύμα στο κεφάλι, ωστόσο, από την ιατροδικαστική εξέταση δεν κατέστη δυνατόν να εξακριβωθεί εάν προήλθε από χτύπημα από ανθρώπινο χέρι ή εάν προήλθε από χτύπημα από τη ρίψη του στον κάδο απορριμμάτων και τη μετέπειτα μεταφορά του στη χωματερή. Και σε αυτή την περίπτωση οι ιστολογικές εξετάσεις θα ρίξουν περισσότερο φως στο τι συνέβη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα δεν αποδέχεται τίποτα. Αρνείται τα πάντα. Ακόμα και ότι γέννησε. Ακόμα και ότι ήταν έγκυος. Αρμόδιες πηγές σημειώνουν ότι η «άρνηση της πραγματικότητας» είναι μία από τις αντιδράσεις των γυναικών που είτε σκότωσαν το παιδί τους είτε το έχασαν σε αποβολή ή μετά τη γέννα. Σημειώνεται πάντως ότι τελικά η μητέρα έδωσε μία υποτυπώδη κατάθεση λίγων σειρών στην Αστυνομία.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια