HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Επιστρέφει ο καιρικός «εφιάλτης»: Κλείδωσαν οι μέρες με καύσωνα


«Πρόσωπα» αλλάζει ο καιρός και από την αστάθεια και τις... χειμωνιάτικες θερμοκρασίες στον βόρειο Έβρο, οδηγούμαστε σε μίνι
 καύσωνα και καλοκαιρινές θερμοκρασίες. Μαζί με το... καλοκαίρι επιστρέφει και «εφιάλτης» της αφρικανικής σκόνης που θα κάνει ένα έντονο πέρασμα από την Ελλάδα.

Την Τρίτη ο υδράργυρος έδειξε τα «δόντια» του στο Διδυμότειχο με 4 βαθμούς Κελσίου, ενώ από την Πέμπτη πάμε σε ένα ράλι ανόδου της θερμοκρασίας, με 35άρια διαρκείας.

Η θερμοκρασία θα ανέβει σταδιακά από την Πέμπτη, με την Παρασκευή να είναι η πιο ζεστή μέρα με 35άρια στη βόρεια Κρήτη.

Όπως προβλέπει ο Διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς, υπεύθυνος για την άνοδο της θερμοκρασίας έως και 7 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα είναι ένας υποτροπικός αεροχείμαρρος.

Την Πέμπτη η θερμοκρασία θα φτάσει γύρω στους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Παρασκευή ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 29 με 31 βαθμούς στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά, ενώ τοπικά στη βόρεια Κρήτη, λόγω νοτιάδων που θα είναι καταβάτες, δεν αποκλείεται ο υδράργυρος να φτάσει ακόμη και τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Ενδεικτικά, την Παρασκευή το μεσημέρι το θερμόμετρο στο κέντρο της Αθήνας και τον Πύργο θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο Άργος θα σκαρφαλώσει στους 33 βαθμούς.

Τα ρεκόρ όμως θα καταγραφούν στην Κρήτη. Την Παρασκευή τα βόρεια του νησιού θα «καούν», με το θερμόμετρο να «χτυπάει» 35 βαθμους Κελσίου σε Ηράκλειο και Ιεράπετρα, ενώ στα Χανιά αναμένεται να φτάσει του 34 βαθμούς. Σε κάποιες περιοχές , μάλιστα, δεν αποκλείεται να δούμε ακόμα πιο υψηλές θερμοκρασίες.


Επιστρέφει η αφρικανική σκόνη

Οι μέρες του «μίνι καύσωνα» θα συνοδευτούν και από την αφρικανική σκόνη που θα μας δυσκολέψει.

Οι υψηλότερες συγκεντρώσεις της σκόνης θα είναι την Παρασκευή, κυρίως στην κεντρική και νότια Ελλάδα.

Πόσο θα διαρκέσει καύσωνας και σκόνη;

Σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις η αφρικανική σκόνη θα μείνει μέχρι την Κυριακή, ενώ η ζέστη θα αρχίσει να υποχωρεί από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο από την ΕΜΥ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18-05-2024

Σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές στα δυτικά και νότια.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19-05-2024

Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν μετά το μεσημέρι στα βόρεια ηπειρωτικά.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση και τοπικά στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια