HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Θρίλερ με την τύχη του Ιρανού πρόεδρου: Δεν μπορούν να εντοπίσουν το σημείο συντριβής του ελικοπτέρου


Αυξάνεται η αγωνία στο Ιράν για την τύχη του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραΐσι το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ένα Bell 412 της ιρανικής Αεροπορίας συνετρίβη κατά τα φαινόμενα σε ορεινή και δύσβατη περιοχή στην ιρανική επαρχία του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν.


Τόσο ισραηλινά όσο και τουκρικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Ραΐσι βρήκε τραγικό θάνατο κατά την συντριβή του ελικοπτέρου, το οποίο πετούσε σε ορεινή περιοχή εν μεσώ ομίχλης, “συνταγή” καταστροφής για τέτοιους είδους δυστυχήματα.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο θάνατος του Ιρανού πρόεδρου έχει γίνει γνωστός στην ιρανική ηγεσία η οποία συντάσσει το ανακοινωθέν για να ανακοινώσει το γεγονός.

Ο Ραΐσι είχε προηγουμένως βρεθεί στο Αζερμπαϊτζάν όπου εγκαινίασε ένα φράγμα με τον Αζέρο ομόλογό του Ιλχάμ Αλίγιεφ.

Το δυστύχημα συνέβη κατά την επιστροφή του Ιρανού προέδρου στην Τεχεράνη. Μαζί με το ελικόπτερο του Ραΐσι πετούσαν ακόμη δύο ελικόπτερα τα οποία έφτασαν με ασφάλεια στον προορισμό τους.

Η περιοχή που συνέβη το περιστατικό βρίσκεται κοντά στην Τζόλφα, μια πόλη στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν, περίπου 600 χιλιόμετρα (375 μίλια) βορειοδυτικά της ιρανικής πρωτεύουσας, Τεχεράνης.

Παρά το γεγονός ότι το Ιράν έχει ενεργοποιήσει μια τεράστια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης εντούτοις δεν έχει γίνει γνωστό εάν το σημείο της συντριβής του ελικοπτέρου έχει εντοπιστεί ή όχι.

Στο ίδιο ελικόπτερο μαζί με τον Ραΐσι επέβαιναν ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Hossein Amirabdollahian, ο κυβερνήτης του ανατολικού Αζερμπαϊτζάν Malek Rahmatiκαι ο Ayatollah Mohammad Ali Ale-Hashem εκπρόσωπος του Ιρανού ανώτατου ηγέτη Αλί Χαμενεΐ στην ιρανική αυτή επαρχία.

Οι έρευνες για το σημείο συντριβής του Bell 412 γίνονται όλο και πιο δύσκολες καθώς έχει έρθει η νύχτα στην περιοχή και οι καιρικές συνθήκες ομίχλη και βροχή δεν επιτρέπουν την κίνηση στις δύσβατες αυτές περιοχές.

Ωστόσο και σύμφωνα με τις πλέον πρόσφατες πληροφορίες το σημείο της συντριβής δεν έχει ακόμη εντοπιστεί!

Την ίδια ώρα το ιρανικό καθεστώς έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλο το Ιράν ενώ στρατιωτικός μονάδες των “Φρουρών” κινούνται στην Τεχεράνη προκειμένου να λάβουν θέσεις γύρω από κυβερνητικά κτίρια, φοβούμενες ότι εν μέσω των φημών για το θάνατο του Ιρανού προέδρου θα σημειωθούν διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια