HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Δίωξη για ανθρωποκτονία στους γονείς του νεκρού βρέφους


Ποινική δίωξη για τετελεσμένη ανθρωποκτονία από κοινού ασκήθηκε, από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, σε βάρος των γονέων του βρέφους που εντοπίστηκε νεκρό στη Βραυρώνα.

Μετά τη δίωξη ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι πέταξε το νεογνό σε κάδο απορριμμάτων, πέρασε το κατώφλι του ανακριτή και έλαβε προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του για την ερχόμενη Τρίτη. Να σημειωθεί ότι η μητέρα του νεογνού νοσηλεύεται φρουρούμενη.

Η νεκροψία - νεκροτομή θα παίξει σημαντικό ρόλο

Πάντως καθοριστικής σημασίας για την ανάκριση που βρίσκεται σε εξέλιξη θα είναι το πόρισμα της νεκροψίας-νεκροτομής για τις συνθήκες θανάτου του βρέφους, το οποίο και αναμένεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πρώτη ιατροδικαστική εκτίμηση δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο το βρέφος να γεννήθηκε ζωντανό. Υπενθυμίζεται πως πατέρας του νεογνού, με καταγωγή από το Νεπάλ έχει ομολογήσει ότι εκείνος πέταξε το βρέφος σε κάδο απορριμμάτων, ωστόσο φέρεται να κατέθεσε προανακριτικά αυτό γεννήθηκε νεκρό.

Έτσι, οι αρμόδιες ανακριτικές αρχές βρίσκονται εν αναμονή του αποτελέσματος της ιατροδικαστικής έκθεσης, από το οποίο και θα εξαρτηθεί η πορεία της ανάκρισης και το εάν το κατηγορητήριο θα παραμείνει το ίδιο για τους γονείς.

Η ομολογία του πατέρα

Αρχικά ο 30χρονος από το Νεπάλ αρνήθηκε τα πάντα στους αστυνομικούς αναφέροντας ότι δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το συμβάν και για το γεγονός ότι απέβαλε ή γέννησε η σύντροφός του. Στη συνέχεια, όταν κατάλαβε ότι οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους βίντεο αλλά και στοιχεία από το δωμάτιο «έσπασε» και κατέθεσε ότι η γυναίκα του γέννησε νεκρό το βρέφος και ότι εκείνος το πέταξε στα σκουπίδια γιατί τρομοκρατήθηκε ευρισκόμενος σε μία ξένη χώρα που δεν γνωρίζει τις νομικές συνέπειες μίας γέννας εκτός νοσοκομείου.

Το έμβρυο γεννήθηκε προχθές το βράδυ στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου εργάζονται και διαμένουν η μητέρα του και ο πατέρας του. Το ίδιο βράδυ -μετά τη γέννα ή την αποβολή- η μητέρα είχε μεταβεί σε νοσοκομείο, όπου εξετάστηκε από γιατρούς, οι οποίοι δε μπόρεσαν να διαπιστώσουν εάν απέβαλε ή εάν γέννησε.

Τα ερωτήματα που δεν έχουν ακόμα απαντηθεί είναι τι προκάλεσε τον πρόωρο τοκετό ή την αποβολή, γιατί δεν μετέβησαν έγκαιρα στο νοσοκομείο, γιατί δεν ενημέρωσαν τις Αρχές και γιατί ο 30χρονος πέταξε το βρέφος στα σκουπίδια. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το έμβρυο ήταν τεσσάρων με πέντε μηνών.

Η στιγμή που ο πατέρας πετά το έμβρυο στα σκουπίδια στη Βραυρώνα

Στο φως της δημοσιότητας βίντεο ντοκουμέντο που αποτυπώνει το σκηνικό της φρίκης με τον πατέρα από το Νεπάλ να έχει βάλει στη σακούλα το βρέφος και να το πετάει στους κάδους στη Βραυρώνα.

Το υλικό από τις κάμερες του ξενοδοχείου στη Βραυρώνα, ήταν αυτό που μπήκε από την αρχή στο μικροσκόπιο των αρχών και «έκαψε» τον άνδρα που πέταξε το βρέφος στα σκουπίδια.



Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια