HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τελικός Conference League: Ο μεγάλος «πονοκέφαλος» για τους οπαδούς του Ολυμπιακού - Τα μέτρα


Η δεύτερη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας στον τελικό του Conference League έβγαλε ένα βασικό ζήτημα που -εκ των προτέρων γνωρίζαμε ότι- καλούνται να διαχειριστούν οι Αρχές. Και αυτό αφορά τη μεταφορά των οπαδών του Ολυμπιακού στο γήπεδο της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια, το απόγευμα/βράδυ της 29ης Μαΐου.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (14/5) στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τη συμμετοχή αξιωματούχων της UEFA, της ΕΠΟ και της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ακολούθησε επιτόπια αυτοψία στον σταθμό του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, καθώς και σε χώρους που κρίνονται ασφαλείς για την προσυγκέντρωση των οπαδών του Ολυμπιακού και τη μεταφορά τους -συνοδεία αστυνομικών- στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί σύσκεψη τη Δευτέρα (13/5/), στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά και επίσκεψη αξιωματικών της ΓΑΔΑ στο Βέλγιο.

Τα μέτρα θα εξειδικευτούν ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα, αλλά αυτό που προκύπτει, είναι ότι υπάρχει ένα σημαντικό «αγκάθι». Αυτό οφείλεται στη διαφαινόμενη επιστροφή πολλών εισιτηρίων από τους Ιταλούς στην UEFA, τα οποία θα δοθούν -όπως όλα δείχνουν- σε οπαδούς του Ολυμπιακού.

Υπολογίζεται ότι οι Ιταλοί οπαδοί θα είναι περίπου 3.000-4.000 και αυτοί της ελληνικής ομάδας θα υπερβούν τους 10.000. Μπορεί μάλιστα να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν τους 15.000.

Τελικός Conference League: Βασική επιδίωξη να αποτραπεί «ραντεβού» οπαδών του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ

Πρόθεση των επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. είναι τόσο οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού όσο και της Φιορεντίνα να κινηθούν προς το γήπεδο συντεταγμένα μέσω διαδρομών που θα διαμορφωθούν ειδικά για το σκοπό αυτό. Στόχος είναι να μην δοθεί δυνατότητα σε οπαδούς της ΑΕΚ να πλησιάσουν την περιοχή και να επιτεθούν σε αυτούς της ελληνικής ομάδας που θα κινούνται από και προς το γήπεδο.

Βέβαια, το πρόβλημα σε αυτήν την περίπτωση έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι υποστηρικτές της Ένωσης (ασχέτως του πόσο «θερμόαιμοι είναι), δεν χρειάζεται να... πλησιάσουν την περιοχή, καθώς ήδη βρίσκονται εκεί. Είναι «ο χώρος τους», όπως συνηθίζεται να λέγεται στην οπαδική γλώσσα.

Για τον λόγο αυτό, οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και θα πραγματοποιούνται από στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους με στόχο -μεταξύ άλλων- τον έγκαιρο εντοπισμό «οπαδών υψηλού κινδύνου».

Ακόμη περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να γνωστοποιηθούν το επόμενο διάστημα, μετά τις συναντήσεις αστυνομικών με εκπροσώπους των δύο ομάδων. Ενδεχομένως και να μην γίνουν τα πάντα γνωστά, δεδομένου ότι οι Αρχές ίσως να μην επιθυμούν να γίνουν γνωστές όλες οι λεπτομέρειες για τα μέτρα που θα λάβουν.

Αυτό που δεδομένα γνωρίζουμε, είναι ότι θα ενεργοποιηθούν ελικόπτερα και drones, όπως επίσης και κλιμάκια του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους.

Το σχέδιο για τη μετακίνηση των οπαδών του Ολυμπιακού προς τη Νέα Φιλαδέλφεια

Επαναλαμβάνεται ότι, ο βασικός προβληματισμός που προκύπτει, αφορά τη μεταφορά των οπαδών του Ολυμπιακού -και όχι τόσο της Φιορεντίνα, που θεωρούνται πολύ «ουδέτεροι»- ακόμη και για τα ιταλικά δεδομένα. Μάλιστα, υπάρχει και θετικό πως δεν έχουν αδελφοποιηθεί με κάποια ελληνική ομάδα.

Η λύση στην οποία φαίνεται να καταλήγουν όλοι, είναι η επιλογή του Ηλεκτρικού με αφετηρία το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» και τελικό προορισμό τους Σταθμούς Πευκάκια και Περισσός, από όπου οι αστυνομικές δυνάμεις θα παραλάβουν τους «ερυθρόλευκους» υποστηρικτές και θα τους μεταφέρουν συνοδεία με πεζή πορεία μέχρι το γήπεδο της ΑΕΚ.

Εννοείται ότι οι χώροι στην περιοχή θα θυμίζουν φρούριο. Για την ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης συμμετέχουν κλιμάκια από υπηρεσίες όπως η Αντιτρομοκρατική και η Κρατική Ασφάλεια, λόγω των απειλών για τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Παράλληλα, γίνεται συλλογή πληροφοριών και μέσω της Europol.

Έντονη αναμένεται και η συμμετοχή της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους.

Τουλάχιστον 48 ώρες πριν το τελικό γύρω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας θα έχει δημιουργηθεί ένα «πλέγμα ασφαλείας», με πεζές περιπολίες.. Αυξημένα θα είναι τα μέτρα τις ώρες προσέλευσης, με διπλούς και τριπλούς ελέγχους του κόσμου σε δύο-τρεις ζώνες ελέγχων, ενώ θα δίνεται απευθείας εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια