HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Αυστρία: Ο διαβόητος αιμομίκτης βιαστής J.Fritzl μεταφέρεται σε κανονική φυλακή – Απέκτησε εφτά παιδιά με την κόρη του


Ο διαβόητος αιμομίκτης βιαστής Josef Fritzl μπορεί να μεταφερθεί σε κανονική φυλακή σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου της Αυστρίας. 

Ο Fritzl, ο οποίος έκτοτε έχει αλλάξει το όνομά του, κρατούσε την κόρη του αιχμάλωτη επί 24 χρόνια σε ένα μπουντρούμι, που έχτισε κάτω από το σπίτι του, και απέκτησε επτά παιδιά μαζί της.

Κρατείται σε ίδρυμα για ψυχικά διαταραγμένους κρατούμενους από το 2009, μετά την καταδίκη του για βιασμό, υποδούλωση, αιμομιξία και φόνο λόγω παραμέλησης του νεογέννητου γιου του.

Το δικαστήριο ανέφερε πως ο 89χρονος Fritzl δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο, που να απαιτεί την κράτησή του σε ψυχιατρική μονάδα της φυλακής.

Ανέφερε ότι λόγω της άνοιας και της σωματικής του αδυναμίας, «δεν ήταν πλέον πιθανό να διαπράξει ποινικό αδίκημα».

Θεωρητικά, η μεταφορά σε κανονική φυλακή θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για την ενδεχόμενη αποφυλάκισή του. Η δικηγόρος του, Astrid Wagner, δήλωσε ότι θα υποβάλει σχετικό αίτημα, έναν χρόνο μετά τη μεταφορά του.

Ωστόσο, η ανακοίνωση του δικαστηρίου ανέφερε ότι μία πλήρης αποφυλάκιση ή αποφυλάκιση υπό όρους από τη φυλακή δεν θα ήταν δυνατή, για «ειδικούς προληπτικούς λόγους».

Δεδομένης της «πρωτοφανούς εγκληματικής ενέργειας» του Fritzl, κάτι τέτοιο δεν ήταν αναμενόμενο.

Κατά της απόφασης μπορεί να ασκηθεί έφεση.

Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση Fritzl

Η σοκαριστική υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2008.

Η κόρη του Elisabeth είχε καταφέρει να επικοινωνήσει με τις Αρχές για να ενημερώσει πως την κρατά αιχμάλωτη ο πατέρας της. Τότε ήταν 42 ετών. Ο πατέρας την κακοποιούσε από την ηλικία των 11 ετών.

Όταν έφτασε τα 18, την παράσυρε σε κελάρι και την έκλεισε μέσα. Είπε στη μητέρα της και σε άλλους συγγενείς πως η νεαρή του είχε σκάσει από το σπίτι για να ενταχθεί σε μια αίρεση.

Ο Fritzl αρχικά αρνήθηκε τις κατηγορίες για φόνο και δουλεία, αλλά άλλαξε την ομολογία του αφού παρακολούθησε στο δικαστήριο τη βιντεοσκοπημένη κατάθεση της κόρης του.

Η Elisabeth Fritzl και τα παιδιά της έχουν πάρει νέες ταυτότητες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια