HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Πως να παίξεις με επιτυχία Texas Hold’ em στο διαδίκτυο


Το Texas Hold’ em είναι από τις δημοφιλέστερες παραλλαγές πόκερ που θα συναντήσετε ένα online casino. Βρίσκεται πάντα ψηλά στις προτιμήσεις των παικτών που επιθυμούν να συνδυάσουν την στρατηγική και την ικανότητα στα τυχερά παιχνίδια. Ένα παιχνίδι που προσφέρει μία συναρπαστική παικτική εμπειρία σε όσους αποφασίσουν να το δοκιμάσουν. Ας ρίξουμε μία σύντομη ματιά στους κανόνες και τον τρόπο που εξελίσσεται μία παρτίδα πόκερ.

Οι βασικοί κανόνες στο Texas Hold’ em

Το ποκερ είναι ένα παιχνίδι που βασίζει πολλά στην σωστή στρατηγική και κυρίως το διάβασμα του αντιπάλου. Η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο όσο άλλωστε και η σωστή διαχείριση των πονταρισμάτων σας. Στη συγκεκριμένη παραλλαγή ο ντίλερ μοιράζει 2 κλειστές κάρτες σε κάθε παίκτη τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιήσει ή όχι στην δημιουργία του καλύτερου δυνατού συνδυασμού. Στο ταμπλό θα ανοίξουν 5 κοινές κάρτες. Από αυτές οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν όσες θέλουν. Τα φύλλα ανοίγουν σταδιακά ενώ μετά από κάθε μοίρασμα παρεμβάλλεται ένας γύρος στοιχημάτων. Η παρτίδα ολοκληρώνεται με το άνοιγμα των 5 φύλλων στο τραπέζι και την τοποθέτηση των στοιχημάτων από κάθε παίκτη. Όσοι έχουν ακολουθήσει μέχρι αυτό το σημείο ανοίγουν διαδοχικά τα φύλλα τους για να προκύψει ο νικητής που θα κερδίσει το Pot. Σε περίπτωση ισοπαλίας το Pot μοιράζεται στους νικητές.

Εκκίνηση της παρτίδας με Small και Big Blinds

Το button είναι μία μάρκα που ορίζει στο Texas Hold’ em τον παίκτη που έχει τη θέση του dealer σε μία συγκεκριμένη παρτίδα. Ο παίκτης που βρίσκεται αριστερά από το button τοποθετεί το Small Blind ενώ ο αμέσως επόμενος το Big Blind. Πρόκειται για δύο πονταρίσματα που τοποθετούνται υποχρεωτικά από τους παίκτες πριν μοιραστούν τα φύλλα. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ο ντίλερ θα μοιράσει τα 2 κρυφά φύλλα στους παίκτες και η παρτίδα θα εξελιχθεί όπως περιγράψαμε παραπάνω. Το μέγεθος των Blinds ορίζεται από τα όρια του τραπεζιού και από τον τύπο των στοιχημάτων σε αυτό. Για παράδειγμα ένα τραπέζι No Limit 10€ / 20€ έχει 10 € Small Blind και 20 € Big Blind. Να τονίσουμε μετά το μοίρασμα των φύλλων ο παίκτης που μιλάει πρώτος είναι αυτός που βρίσκεται αμέσως μετά το button.

Οι επιλογές πονταρισμάτων στο Texas Hold’ em

Κατά τη διάρκεια των πονταρισμάτων οι παίκτες καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις που έχουν να κάνουν κυρίως με τη δυναμική του χεριού τους αλλά και τις αποφάσεις των υπολοίπων παικτών στο τραπέζι. Βασικές εντολές που θα βρείτε στα Online τραπέζια είναι το Check, το Raise και το Fold. Μπορείτε δηλαδή να συνεχίσετε το παιχνίδι χωρίς κάποιο επιπλέον ποντάρισμα (Check), να αυξήσετε ένα προηγούμενο ποντάρισμα στον ίδιο γύρο (Raise) ή να πάτε πάσο εγκαταλείποντας την παρτίδα (Fold).

Θα ήταν καλό βέβαια να γνωρίζετε τις φάσεις που αποτελούν μία παρτίδα πόκερ. Σε κάθε μία από αυτές μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις κινήσεις σας με στόχο να κερδίσετε το pot που έχει μαζευτεί στο τραπέζι.

·         Pre – Flop: Βρισκόμαστε στην αρχική φάση του παιχνιδιού. Οι παίκτες τοποθετούν τα blinds και ο ντίλερ μοιράζει 2 κάρτες σε κάθε παίκτη. Αυτός που βρίσκεται δεξιά του Big Blind παίρνει τις πρώτες αποφάσεις όπως περιγράψαμε νωρίτερα. Ο γύρος των πονταρισμάτων συνεχίζεται μέχρι να τοποθετήσουν όσοι παίκτες συνεχίζουν ισόποσα στοιχήματα στο τραπέζι.

·         Flop: Ο ντίλερ ανοίγει τρία φύλλα στο ταμπλό του τραπεζιού. Τα φύλλα αυτά είναι κοινά για όλους τους παίκτες και είναι γνωστό ως flop. Μιλάει και πάλι πρώτος ο παίκτης δεξιά του Big Blind. Αρκετά ξεκάθαρη η κατάσταση με τους παίκτες να έχουν αποκτήση μία πρώτη εικόνα για τη δυναμική του χεριού τους.

·         Turn: Μία ακόμα κάρτα θα ανοίξει στο ταμπλό του τραπεζιού μετά το flop. Οι παίκτες καλούνται να πάρουν εκ νέου αποφάσεις και να αποφασίσουν Check, Raise ή Fold για να συνεχιστεί η παρτίδα.

·         River: Το τελευταίο φύλλο ανοίγει στο ταμπλό. Εδώ κάθε παίκτης γνωρίζει ακριβώς τη δυναμική του χεριού του. Προχωράμε στον τελευταίο γύρο πονταρισμάτων. Εδώ οι μπλόφες παίζουν σημαντικό ρόλο.

·         Showdown: Η παρτίδα ολοκληρώνεται με το άνοιγμα των φύλλων από κάθε παίκτη. Ο νικητής κερδίζει το pot. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια