HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ευρωεκλογές 2024: Ποιοι έχασαν την έδρα τους στην Ευρωβουλή


Με τα ονόματα των 21 ευρωβουλευτών που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο επόμενο Ευρωκοινοβούλιο να έχουν γίνει γνωστά, τα βλέμματα στρέφονται σε όσους είδαν να χάνουν την έδρα που κατείχαν.


Ένας από εκείνους που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια νέα θητεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ το 2019 που πήρε… μεταγραφή στο ΠΑΣΟΚ έμεινε εκτός Ευρωβουλής, αφού απέσπασε 57.052 σταυρούς, χιλιάδες λιγότερους δηλαδή από τον Σάκη Αρναούτογλου ο οποίος ήταν ο τρίτος και τελευταίος ευρωβουλευτής που εξέλεξε το ΠΑΣΟΚ (90.719 σταυρούς).

Ίδια κατάληξη και για τον Στέλιο Κούλογλου. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 που αποχώρησε από το κόμμα μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία έθεσε υποψηφιότητα με τη Νέα Αριστερά, με το κόμμα να μην καταφέρνει ωστόσο να μπει στην Ευρωβουλή και τον ίδιο τον να καταλαμβάνει μόλις 24.190 ψήφους.

Στους χαμένους της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης και ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος ο οποίος το 2019 είχε πετύχει το απόλυτο ρεκόρ σταυρών στην Ελλάδα αποσπώντας 577.114 ψήφους. Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών 2024 ωστόσο δεν του έδωσαν τη δυνατότητα για μια νέα θητεία στην Ευρωβουλή, αφού έμεινε στην 8η θέση της σταυροδοσίας της ΝΔ.

Εκτός Ευρωβουλής από τη ΝΔ και η Μαρία Σπυράκη η οποία εάν και κατέλαβε 109.579 ψήφους δεν έφτασε κοντά στο να εξασφαλίσει μια νέα θητεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μακριά από την Ευρωβουλή έμεινε και ο Πέτρος Κόκκαλης. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 στην τωρινή εκλογική αναμέτρηση έθεσε υποψηφιότητα με το κόμμα «ΚΟΣΜΟΣ» που ίδρυσε πριν μερικούς μήνες. Ο «ΚΟΣΜΟΣ» απέσπασε το 1,08% των ψήφων και έτσι ο Πέτρος Κόκκαλης δεν θα βρίσκεται ανάμεσα στους 21 Έλληνες ευρωβουλευτές που θα εκπροσωπούν τη χώρα μας στο επόμενο Ευρωκοινοβούλιο.

Τέλος, μακριά από την είσοδό του στην Ευρωβουλή έμεινε και ο Αλέξης Γεωργούλης. Ο γνωστός ηθοποιός που είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2019 έθεσε ξανά υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές, αυτή τη φορά με το Πράσινο Κίνημα. Το 0,67% των ψήφων που απέσπασε το κόμμα, καθώς και οι 3.974 σταυροί που πήρε ο Αλέξης Γεωργούλης δεν του επέτρεψαν να επανεκλεγεί.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια