HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Έκτακτο επίδομα σε 450.000 συνταξιούχους - Σενάριο για νέους δικαιούχους


Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν από μερικές ημέρες ανακοίνωσε ότι τα έσοδα από την έκτακτη εισφορά στα διυλιστήρια θα κατευθυνθούν στους συνταξιούχους.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την επιβολή Προσωρινής Συνεισφοράς Αλληλεγγύης 33% στα διυλιστήρια με βάση τα πλεονάζοντα κέρδη τους για το φορολογικός έτος 2023. Λίγο μετά, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον «Real FM», ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι τα έσοδα από αυτή την έκτακτη εισφορά υπολογίζονται σε 300 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα δοθούν ως έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, οι συνταξιούχοι θα λάβουν ένα επιπλέον βοήθημα στο τέλος του έτους, πριν τα Χριστούγεννα. Η ανακοίνωση αφορά συγκεκριμένα συνταξιούχους οι οποίοι λόγω προσωπικής διαφοράς δεν έλαβαν αύξηση.

Χαρακτηριστικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Η ακρίβεια πονάει, υπονομεύει την κοινωνική συνοχή, αλλά βλέπουμε τις πρώτες ενδείξεις αποκλιμάκωσης των τιμών. Το μέρισμα της ανάπτυξης μοιράζεται σε όλη την κοινωνία».

Το σενάριο για νέους δικαιούχους

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην προαναφερθείσα συνέντευξή του αναφέρθηκε γενικά σε «ευάλωτες ομάδες». Επομένως, είναι ανοιχτό το να δοθεί ποσό και στους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού, στους δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος αλλά και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Το σίγουρο είναι οι συνταξιούχοι, μένει να επιβεβαιωθεί ή όχι το συγκεκριμένο σενάριο.

Ποιοι συνταξιούχοι παίρνουν έκτακτο επίδομα

Επίδομα από 100 έως 250 ευρώ (ανάλογα με το ύψος των μηνιαίων αποδοχών) θα πάρουν:

  • Περί τις 700.000 «παλαιοί» συνταξιούχοι (προ της 13η Μαΐου 2016) από τους 750.000 που έχουν προσωπική διαφορά και δεν έλαβαν φέτος την αύξηση του 3%

  • Όσοι λαμβάνουν αναπηρικές συντάξεις κάτω από 800 ευρώ τον μήνα

  • Οι χαμηλοσυνταξιούχοι με μηνιαίες αποδοχές έως 700 ευρώ και ζευγάρι συνταξιούχων έως 1.300 ευρώ

Συνολικά αναμένεται να λάβουν την ενίσχυση έως 1,3 εκατ. συνταξιούχοι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια