HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ηλεία: Ο εισαγγελέας δεν μπορούσε να φτάσει στα δικαστήρια λόγω του μαινόμενου πλήθους


«Βράζει» η Ηλεία κατά του 37χρονου για τη στυγερή δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής, γεγονός που αποτυπώθηκε σε βίντεο από τα δικαστήρια του Πύργου, όπου νωρίτερα το οργισμένο πλήθος έπεσε πάνω στο περιπολικό που τον μετέφερε, για να τον λιντσάρει.

Οι λίγοι αστυνομικοί που βρισκόντουσαν στο Δικαστικό Μέγαρο του Πύργου δεν ήταν αρκετοί για να συγκρατήσουν το συγκεντρωμένο πλήθος, με αποτέλεσμα κάποιοι να καταφέρουν να ανοίξουν την πόρτα του περιπολικού.

Τελικά, λόγω των επεισοδίων, η μεταγωγή του 37χρονου πραγματοποιήθηκε και το περιπολικό αποχώρησε για λόγους ασφαλείας. Ωστόσο τα επεισόδια συνεχίστηκαν με τους συγκεντρωμένους να ψάχνουν από ποια άλλη πλευρά των δικαστηρίων θα μπορούσε να μπει ο δολοφόνος της 11χρονης.


Μάλιστα, όπως μεταδίδει το patrisnews.com, λόγω του μαινόμενου πλήθους που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας δεν κατάφερε να προσεγγίσει τα δικαστήρια προκειμένου να πραγματοποιηθεί η διαδικασία της ποινικής δίωξης σε βάρος του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της μικρής Βασιλικής.

Τελικά, κατόπιν διαβουλεύσεων και για λόγους διαφύλαξης της ασφάλειας, αποφασίστηκε η ποινική δίωξη του κατηγορούμενου να γίνει τελικά στο μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, παρουσία του εισαγγελικού λειτουργού.

Έτσι, ο εισαγγελέας μετέβη στην Αστυνομική Διεύθυνση και προχώρησε από εκεί τις νομικές διαδικασίες προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Δολοφονία 11χρονης: Δίωξη για ανθρωποκτόνια και ακόμα τέσσερα αδικήματα στον 37χρονο

Τελικά, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας άσκησε δίωξη κατά του 37χρονου για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο, της απόπειρας βιασμού ανηλίκου, της άπραγης ανηλίκου, της οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.

Παράλληλα, παρέπεμψε τον δολοφόνο για κύρια ανάκριση στην Ανακρίτρια Ηλείας.

Ο 37χρονος, χωρίς την παρουσία συνηγόρου υπεράσπισης, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή 14 Ιουνίου ενώπιον της Ανακρίτριας Ηλείας για τις πράξεις που του έχουν αποδοθεί.

Προς ώρας παραμένει άγνωστο αν η απολογητική διαδικασία θα λάβει χώρα στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου ή αν η Ανακρίτρια Ηλείας μεταβεί στο κτίριο της αστυνομίας, καθώς συντρέχουν λόγοι της μη ασφαλούς διεξαγωγής της απολογίας του κατηγορούμενου.

Η τοποθεσία θα που λάβει χώρα η απολογία θα αποφασιστεί κατόπιν συνεννόησης αστυνομικών και δικαστικών άρχων, όπως μεταδίδει το patrisnews.com.

Φωτογραφίες από τα επεισόδια έξω από τα δικαστήρια

4303233_673ae.jpg4303236_2_8ead4.jpg4303237_81eeb.jpg4303238_b484d.jpg4303240_1dc14.jpg4303241_02155.jpg4303248_a5cab.jpg

ileia1_d26fa.jpgileia2_0ad4f.jpgileia3_42619.jpg6248576_35b97.jpg6248577_39a2b.jpg6248585_217ae.jpg6248587_14d95.jpg6248588_0cc89.jpg6248589_0daee.jpg6248591_9dccb.jpg6248592_48aa9.jpg

Δύο χτυπήματα δέχθηκε η 11χρονη από τον θείο της - Τι έδειξε η ιατροδικαστική

Δύο χτυπήματα από κατσαβίδι δέχτηκε η 11χρονη, με το ένα εξ αυτών να πλήττει ζωτικά της όργανα, όπως διαπιστώνεται από την ιατροδικαστική εξέταση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Patrisnews, από τα μέχρι τώρα ευρήματα του ιατροδικαστή δεν προκύπτει βιασμός.

Υπενθυμίζεται πως το 37χρονος προσπάθησε να βιάσει το κορίτσι και όταν αυτή αντιστάθηκε, αυτός τη σκότωσε.

Είχε καταδικαστεί για βιασμό ανήλικης αλλά αφέθηκε ελεύθερος

Σημειώνεται πως ο δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ο 37χρονος είχε συλληφθεί το 2017 για τον βιασμό ενός 14χρονου κοριτσιού, το οποίο μάλιστα ήταν πρώτη ξαδέλφη του πατέρα της 11χρονης Βασιλικής.

Το 2020, σύμφωνα με τις πληροφορίες, καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό στη Ζάκυνθο σε εννέα χρόνια φυλακή, αλλά η ποινή του ανεστάλη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο. Ο 37χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, όπως την εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και την απαγόρευση να πλησιάζει το θύμα.

Ο σεσημασμένος βιαστής επιχείρησε ξανά να βιάσει ένα ανήλικο κορίτσι, αυτή τη φορά το παιδί της ξαδέρφης του, την 11χρονη Βασιλική, την οποία και σκότωσε όταν αντιστάθηκε.

Σημειώνεται πως η πρόεδρος του Αρείου Πάγου μετά τις αποκαλύψεις ζήτησε τον πειθαρχικό έλεγχο των τακτικών δικαστών του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ζακύνθου που χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία άφησαν ελεύθερο μέχρι το Εφετείο, τον δολοφόνο της 11χρονης.

Τα ερωτήματα είναι ακόμη μεγαλύτερα καθώς ο 37 χρονος αφέθηκε ελεύθερος παρότι δεν είχε καν λευκό ποινικό μητρώο καθώς είχε αμετάκλητες καταδίκες για κλοπή, σωματικές βλάβες και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Πειθαρχικός έλεγχος για τους δικαστές που τον άφησαν ελεύθερο

Τον πειθαρχικό έλεγχο των τακτικών δικαστών του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ζακύνθου που χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία άφησε ελεύθερο μέχρι το Εφετείο, τον δολοφόνο της 11χρονης, παρά την καταδίκη του σε 9 χρόνια κάθειρξη για βιασμό και ασέλγεια ανηλίκου, ζήτησε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα.

Η καταδίκη του έγινε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ζακύνθου το 2020 για βιασμό 14χρονης ανήλικης.

Ήδη η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ζήτησε άμεσα το φάκελο της απόφασης για να ξεκινήσει πειθαρχικός έλεγχο και των τριών δικαστών που μετείχαν στη σύνθεση του δικαστηρίου που χορήγησε την αναστολή στον βιαστή, (και οι τρεις γυναίκες, όπως γυναίκα ήταν και η εισαγγελέας της δίκης).

Οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον 37χρονο από το δικαστήριο της Ζακύνθου ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ζούσε στον νομό Ηλείας και απαγόρευση να πλησιάζει το θύμα, δηλαδή την 14χρονη.

Σημειωτέον, ότι ο 37 χρονος δεν είχε καν λευκό ποινικό μητρώο καθώς είχε αμετάκλητες καταδίκες για κλοπή, σωματικές βλάβες και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Η δίκη του σε δεύτερο βαθμό είχε προσδιοριστεί για το 2022, αλλά αναβλήθηκε καθώς δεν είχε δικηγόρο. Το δικαστήριο του όρισε αυτεπαγγέλτως συνήγορο προσδιορίστηκε δικάσιμος για τον περασμένο Φεβρουάριο. Ομως και πάλι η δίκη δεν έγινε διότι συνέπεσε με την αποχή των δικηγόρων και τελικά επρόκειτο να γίνει το 2025!

Τι είπε ο δράστης στην ομολογία του

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του δράστη, αποπειράθηκε να «συνευρεθεί» μαζί της, όπως είπε, και όταν εκείνη αρνήθηκε και του είπε πως θα μιλήσει στους γονείς της, της επιτέθηκε με το κατσαβίδι και την σκότωσε.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ήξερε ότι εάν το παιδί το έλεγε στους γονείς του, τότε εκείνος θα κατέληγε στη φυλακή λόγω του ποινικού του παρελθόντος και της καταδίκης του για βιασμό το 2020. Αναφορικά με το όπλο του εγκλήματος ανέφερε ότι το πέταξε κάπου στον βάλτο.

Είχε σχεδιάσει τα πάντα

Ως ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα στα αστυνομικά χρονικά περιγράφεται από τους αστυνομικούς η δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία.

Ο δράστης, πρώτος ξάδερφος της μητέρας της ανήλικης και κουμπάρος της, ήταν ένας από τους ανθρώπους που έμπαινε καθημερινά στο σπίτι της οικογένειας του παιδιού. Ήταν ο θείος που η 11χρονη εμπιστευόταν και έτσι θα έμπαινε χωρίς δισταγμό στο αυτοκίνητό του.

Ο 37χρονος έμενε σε πολύ κοντινή απόσταση από την οικία της οικογένειας του κοριτσιού. Όπως λένε αστυνομικές πηγές, ήξερε τα πάντα για εκείνο: Που μένει, που συχνάζει, ποιοι είναι οι φίλοι της. Ήξερε επίσης ότι είχε την εμπιστοσύνη του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι λίγες ώρες πριν την εξαφάνιση της 11χρονης βρισκόταν στο σπίτι της οικογένειας. Εκτιμάται ότι πήγε εκεί για να παρακολουθήσει το παιδί. Όταν το είδε να φεύγει άρχισε να ξεδιπλώνει το δολοφονικό του σχέδιο. Ένα άλλο αποκρουστικό στοιχείο είναι ότι κοινοποίησε μετά τη δολοφονία διαδικτυακή ανάρτηση της μητέρας του κοριτσιού με το missingalert.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι σε διαφορετικό σημείο δολοφόνησε το παιδί και σε διαφορετικό το εγκατέλειψε (μέσα σε καλαμιές), πιστεύοντας ότι δεν θα βρεθεί από τις Αρχές.

Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ Αλέξανδρο Καλαφάτη, αστυνομικοί που μίλησαν στο iΕidiseis σημειώνουν από χθες ότι ο 37χρονος δράστης θα έπρεπε να είναι στη φυλακή και όχι να κυκλοφορεί ελεύθερος. Και αυτό διότι είχε καταδικαστεί για το βιασμό ενός 14χρονου παιδιού.

Η σύλληψή του είχε γίνει το 2017. Τρία χρόνια αργότερα, το 2020, καταδικάστηκε σε 9 χρόνια κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ζακύνθου. Αντί να καταλήξει ωστόσο στη φυλακή, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μέχρι να γίνει η εκδίκαση του δεύτερου βαθμού.

Όταν το βράδυ της Κυριακής η 11χρονη Βασιλική δεν γύρισε στο σπίτι της μετά το παιχνίδι με τους φίλους της στο χωριό, κανείς δε μπορούσε να φανταστεί τι είχε συμβεί. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έπιασαν την άκρη του νήματος από μία κάμερα που είχε καταγράψει το αυτοκίνητο του δράστη δίπλα από το παιδί.

Γρήγορα κατέληξαν στον 37χρονο, ο οποίος ανακρίθηκε και ομολόγησε το στυγερό έγκλημα. Στη συνέχεια, οδήγησε τους αστυνομικούς στη θέση Καταρράχι του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, όπου και υπέδειξε το σημείο (μέσα σε καλαμιές) όπου είχε εγκαταλείψει το πτώμα της ανήλικης .

Τα βίντεο που οδήγησαν στη σύλληψη του 37χρονου:


Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια