HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Χάκερ διέρρευσε κωδικούς από δημοφιλείς ιστοσελίδες – Τι πρέπει να κάνετε


Περίπου 10 δισεκατ. κωδικοί σε δημοφιλείς ιστοσελίδες, όπως είναι το X (πρώην Twitter), το LinkedIn, το MySpace και το Adobe διέρρευσε ένας ανώνυμος χάκερ, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Ο χάκερ, που είναι γνωστός με το ψευδώνυμο «ObamaCare», ανακοίνωσε το καινούριο του… κατόρθωμα στις 4 Ιουλίου, μέσα από το φόρουμ «Cybernews», γράφοντας: «Τα Χριστούγεννα ήρθαν νωρίς. Σας παρουσιάζω τη νέα rockyou2024 λίστα, που περιλαμβάνει πάνω από 9,9 δισεακτ. κωδικούς».

Η λίστα είναι ανοιχτή προς χρήση και ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτή.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι πληροφορίες που περιέχονται στη λίστα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οικονομικές απάτες και κλοπές ταυτότητας. Μάλιστα, καθώς πολλοί χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό σε πολλούς διαφορετικούς λογαριασμούς, ο κίνδυνος είναι ακόμα μεγαλύτερος.

Όπως αναφέρει η «Daily Mail», οι χρήστες καλούνται να αλλάξουν αμέσως τους λογαριασμούς τους στις ιστοσελίδες που παρατηρήθηκαν διαρροές. Συστήνεται να επιλέξουν ασφαλείς κωδικούς (με πολλά γράμματα, κεφαλαία και μικρά, αριθμούς και ειδικά σύμβολα) και να μη χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό σε όλους τους λογαριασμούς τους.

Μια καλή ιδέα είναι επίσης η ταυτοποίηση δύο παραγόντων, ένα δεύτερο επίπεδο προστασίας κατά το οποίο απαιτείται ταυτοποίηση μέσω ενός δεύτερου βήματος (π.χ.: αναγνώριση προσώπου από τη συσκευή, κωδικός PIN που αποστέλλεται στο κινητό σας κ.ά.).

Δείτε τη λίστα με τις ιστοσελίδες όπου διέρρευσαν μεγάλοι αριθμοί κωδικών:

hackers_83e8d.png

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια