Σερβίρονται με σάλτσα κάρυ
Υλικά
- 700 γρ. ρεβίθια
- 240 γρ. σπανάκι (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κίτρινο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ
- 1 1/2 κ. σ. σκόνη κάρυ
- 450 γρ. ντομάτες σε κονσέρβα
Εκτέλεση
- Κόψτε το κρεμμύδι σε κύβους, ψιλοκόψτε το σκόρδο και τρίψτε το τζίντζερ.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ σε ένα μεγάλο τηγάνι με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια, για 3-5 λεπτά.
- Προσθέστε τη σκόνη κάρυ και συνεχίστε το σοτάρισμα με το μείγμα των κρεμμυδιών για ένα λεπτό ακόμα. Προσθέστε περίπου 1/4 φλιτζανιού νερό στο τηγάνι μαζί με το φρέσκο σπανάκι και συνεχίστε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
- Βράστε, σουρώστε και ξεπλύνετε τα ρεβίθια.
- Προσθέστε τα στο τηγάνι μαζί με τη σάλτσα ντομάτας.
- Ανακατέψτε καλά και αφήστε να ζεσταθούν όλα μαζί για 5 λεπτά.
- Σερβίρετε πάνω από ρύζι ή με ψωμί.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!