Υγιεινό και θρεπτικό γεύμα
Υλικά
- 2 κομμάτια στήθος κοτόπουλου
- 1 κ. γλ. κόκκινο πιπέρι σε σκόνη
- 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
- 1/4 κ. γλ. κύμινο
- Χυμό από ένα τέταρτο λεμονιού
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
Για τη σαλάτα:
- 15- 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 5- 6 κ. σ. καλαμπόκι από κονσέρβα
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 μικρό αγγούρι, κομμένο σε κύβους
- 2 μικρά ή 1 μεγάλο αβοκάντο
- 1 μικρό κεφάλι μαρούλι, ψιλοκομμένο
Για τη βινεγκρέτ:
- Το χυμό από 1 λάιμ ή λεμόνι
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. γλ. μέλι
- 1 κ. σ. κόλιανδρο, φρέσκο και ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε το λάδι και το χυμό λεμονιού με τα πιπέρια και το κύμινο. Περιχύστε στο κοτόπουλο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 βαθμούς για 20- 25 λεπτά.
- Τοποθετήστε όλα τα υλικά για τη σαλάτα (εκτός από το μαρούλι και το αβοκάντο) και ανακατέψτε καλά. Αλατοπιπερώστε, προσθέστε ελαιόλαδο και ανακατέψτε ξανά.
- Βάλτε το μαρούλι σε ένα άλλο μπολ, αλατοπιπερώστε, ανακατέψτε και τοποθετήστε στο ίδιο μπολ με τα παρακάνω υλικά, αλλά δίπλα. Προσθέστε από πάνω το αβοκάντο σε φέτες.
- Κόψτε το κοτόπουλο σε φέτες και τοποθετήστε πάνω από τη σαλάτα.
- Τοποθετήστε τα υλικά για τη βινεγκρέτ σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά.
- Γαρνίρετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και απολαύστε.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!