HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Μπιφτέκια σολομού με σαλάτα ρόκα


Για ένα άκρως υγιεινό γεύμα

Υλικά
  • 240 γρ. σολομό μαγειρεμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα, μοιρασμένη
  • 3 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο, μοιρασμένο
  • 2 1/2 κ. σ. φρέσκο χυμό λάιμ (από 2 λάιμ), χωρισμένο, συν σφήνες για το σερβίρισμα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 1/3 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 1 1/2 κ. σ. σάλτσα τσίλι- σκόρδου
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κ. γλ. αλάτι, χωρισμένο
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο
  • 4 φλ. τσαγιού ρόκα

Εκτέλεση
  1. Ανακατέψτε 1/4 φλιτζανιού μαγιονέζα, 1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ και σκόρδο σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε1 έως 2 κουταλιές της σούπας νερό όσο χρειάζεται για να φτάσετε στην επιθυμητή συνοχή. Βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
  2. Συνδυάστε το σολομό, τα ψίχουλα ψωμιού, τη σάλτσα τσίλι-σκόρδου, το αυγό, 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ, το υπόλοιπο 1/4 φλιτζανιού μαγιονέζα και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο σε ένα μεγάλο μπολ. Κόψτε το σολομό σε κομματάκια με ένα πιρούνι. Ανακατέψτε απαλά για να συνδυάσετε όλα τα συστατικά.
  3. Σχηματίστε το μείγμα σολομού σε 8 μπιφτέκια. Ζεστάνετε 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε 4 μπιφτέκια και μαγειρέψτε τα μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, 2 έως 3 λεπτά ανά πλευρά. Τοποθετήστε τα μπιφτέκια σε ένα πιάτο και καλύψτε τα χαλαρά με αλουμινόχαρτο για να τα διατηρήσετε ζεστά. Επαναλάβετε με 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι και τα υπόλοιπα μπιφτέκια.
  4. Τοποθετήστε τη ρόκα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι, 1/2 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  5. Σερβίρετε τη σαλάτα με τα μπιφτέκια σολομού, τις φέτες λάιμ και το μείγμα μαγιονέζας για ντρέσινγκ.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια