Αποφόρτιση του πλατάνου στο σιντριβάνι, με κλάδευση «νεκρών» κλαδιών, βράχυνση μαστιζόμενων & περιφερειακών καθώς και σμίκρυνση κόμης πραγματοποιήθηκε από την υπηρεσία Πρασίνου.Οι παρεμβάσεις έγιναν στο πλαίσιο εφαρμογής προτεινόμενων μέτρων που υποδείχθηκαν στην υπηρεσία. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο έκθεσης αξιολόγησης ειδικού επιστημονικού προσωπικού, στο οποίο συμμετέχει και ο καθηγητής Δασολογίας του Α.Π.Θ., Χάρης Ζάγκας, για την σταθερότητα πολύ ψηλών δέντρων στον Δήμο Κατερίνης και υπό την έγκριση - επίβλεψη της Διεύθυνσης Δασών Πιερίας.
«Οι προληπτικές κλαδεύσεις αποφόρτισης του πλατάνου κρίθηκαν απαραίτητες με σκοπό να μειωθεί το φερόμενο φορτίο του και κατ’ επέκταση ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος» σημειώνει ο αντιδήμαρχος Πρασίνου, Κώστας Τσιουκάνης, ο οποίος συντόνισε τις παρεμβάσεις.
Παράλληλα, στο δημοτικό πάρκο, με τη συνδρομή ειδικού περονοφόρου οχήματος έγινε κλάδευση και κοπή δέντρων στα οποία κρίθηκαν απαραίτητες οι παρεμβάσεις.

.jpg)
.jpg)









0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!