Ένα παραδοσιακό, ισπανικό πιάτο
Υλικά
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κ. γλ. καυτερή καπνιστή πάπρικα και αποξηραμένο θυμάρι
- 300 γρ. ρύζι για ριζότο
- 3 κ. σ. ξηρό σέρι ή λευκό κρασί (προαιρετικά)
- 400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες σε κονσέρβα με σκόρδο
- 900 ml ζωμό κοτόπουλου
- 400 γρ. κατεψυγμένο μείγμα θαλασσινών, αποψυγμένο
- Χυμό από μισό λεμόνι
- Φέτες από μισό λεμόνι
- Μια χούφτα μαϊντανό, χοντροκομμένο
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 5 λεπτά.
- Προσθέστε την καπνιστή πάπρικα, το θυμάρι και το ρύζι, ανακατέψτε για 1 λεπτό και, στη συνέχεια, σβήστε με το σέρι, αν το χρησιμοποιήσετε. Μόλις εξατμιστεί, ανακατέψτε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το ζωμό κοτόπουλου.
- Αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε, χωρίς καπάκι, για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού, μέχρι το ρύζι να είναι σχεδόν μαλακό και να περιβάλλεται ακόμα από λίγο υγρό.
- Προσθέστε το μείγμα θαλασσινών και σκεπάστε με ένα καπάκι.
- Σιγοβράδτε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτούν τα θαλασσινά και να μαλακώσει το ρύζι.
- Στύψτε το χυμό λεμονιού, σκορπίστε το μαϊντανό και σερβίρετε με τις φέτες λεμονιού.











0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!