Όταν ο υδράργυρος εκτοξεύεται στα ύψη, τότε το μυαλό όλων μας πάει στο γλυκό. Όμως, ένα γλυκό δροσερό, εύκολο στην παρασκευή και φτωχό σε θερμίδες, για να μην πάει χαμένη όλη η προσπάθεια που κάναμε για να βγούμε στην παραλία.
Η συγκεκριμένη συνταγή αξιοποιεί το ελληνικό γιαούρτι και δίνει ένα αποτέλεσμα λαχταριστά βελούδινο, υγιεινό και απολαυστικό μέσα στον καύσωνα.
Γίνεται σε 5 λεπτά και η μόνη θυσία που απαιτεί από εμάς είναι να περιμένουμε να παγώσει.
Υλικά:
Απαραίτητα:
- 1 φακελάκι ζελέ χωρίς ζάχαρη στη γεύση που σας αρέσει
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
- 200 ml βραστό νερό
- 200 ml κρύο νερό
Προαιρετικά:
- 1 κ.σ μέλι
- 4 φλ. ψιλοκομμένα φρούτα της επιλογής σας
Εκτέλεση:
- Σε ένα πυράντοχο μπολ, ρίχνουμε το ζελέ σε σκόνη και το βραστό νερό. Ανακατεύομε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως το ζελέ.
- Προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε ξανά.
- Όταν το διαλυμένο ζελέ γίνει χλιαρό, προσθέτουμε και το γιαούρτι και το μέλι, αν θέλουμε, και ανακατεύουμε καλά. Ο σκοπός μας είναι να μην αφήσουμε φυσαλίδες αέρα στο μείγμα.
- Τοποθετούμε τη ρευστή πανακότα σε φορμάκια ή σε ποτήρια και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Διακοσμούμε με τα φρούτα της αρεσκείας μας και απολαμβάνουμε.












0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!