HCN Fiber Connected

Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Στους δρόμους οι αγρότες σε Λάρισα και Βέροια – «Ψήνεται» πανθεσσαλικό μπλόκο


Σε νέο κύκλο δυναμικών κινητοποιήσεων μπαίνουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι σε Θεσσαλία και Ημαθία, διεκδικώντας λύσεις στα οξυμένα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα. Από την Αγιά Λάρισας μέχρι τη Βέροια, οι παραγωγοί ζητούν από την κυβέρνηση άμεσες παρεμβάσεις για επιδοτήσεις, αποζημιώσεις και το υψηλό κόστος παραγωγής.

Αγιά Λάρισας: Στους δρόμους ξανά οι αγρότες – Ετοιμάζεται πανελλαδική σύσκεψη στις 23/11

Το πρωί της Παρασκευής (14/11), αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αγιάς πραγματοποίησαν κινητοποίηση, στέλνοντας στην κυβέρνηση μήνυμα ετοιμότητας για κλιμάκωση.

Μέσα από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων τους, έγινε ξεκάθαρο πως οι παραγωγοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να παρατάξουν ξανά τα τρακτέρ τους σε μπλόκα, εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση.


Το αγωνιστικό πλάνο θα οριστικοποιηθεί στην πανελλαδική σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για τις 23 Νοεμβρίου στη Νίκαια Λάρισας, όπου αναμένεται να πέσουν στο τραπέζι οι επόμενες κινήσεις και πιθανές δυναμικές μορφές πίεσης.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, επισήμανε πως οι σύλλογοι προσανατολίζονται σε ένα ισχυρό πανθεσσαλικό μπλόκο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ο αγώνας των αγροτών αφορά την ίδια την επιβίωσή τους».

Τρακτέρ στο κέντρο της Βέροιας

Την ίδια ώρα, στη Βέροια, οι δρόμοι γέμισαν με τρακτέρ, καθώς αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ημαθίας κατέβηκαν στο κέντρο της πόλης μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Νησελίου.

Με αφετηρία τα Καβάσιλα, κινήθηκαν σε πορεία κάνοντας στάσεις έξω από πολιτικά γραφεία βουλευτών και του υφυπουργού Ανάπτυξης Λάζαρου Τσαβδαρίδη, ενώ κατέληξαν στο κτίριο του ΟΠΕΚΕΠΕ όπου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας.

Όπως τονίζουν οι αγροτικοί φορείς της περιοχής, η σημερινή δράση αποτελεί μόνο την αρχή. Εάν δεν υπάρξουν άμεσα και ουσιαστικά αποτελέσματα από την κυβέρνηση, οι κινητοποιήσεις θα ενταθούν το επόμενο διάστημα, με τους παραγωγούς να εμφανίζονται αποφασισμένοι για κλιμάκωση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια